Sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin düzenlendiği Çorum Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu’nun yıkılarak yerine konut ve ticaret merkezi yapılacak olmasının eleştirildiği yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Yıllardır daha çok kâr uğruna tarım ve yeşil alanlarımız imara açıldı. Zenginler için koca koca binalarda ultra lüks daireler yaptılar. Yetmedi. Şimdi de spor alanlarımıza göz diktiler.
İnsanca, güvenli, güvenceli ve sağlıklı bir şehirde yaşama hakkımız; kent ve kentli haklarımız; kendi hayatlarımızla ilgili söz ve karar hakkımız; insanlık onurumuz hiçe sayılarak, halkımızın ve çocuklarımızın spor yaptığı, sosyal, kültürel, sportif etkinliklerin düzenlendiği Çorum Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu, Atatürk Spor Salonu, tenis kortları, basketbol sahaları, Adil Candemir Güreş Eğitim Merkezi ve halı sahalar yıkılarak bu alana 1500 konut yapılacak.
Yaşamımızın her alanına, kazanılmış haklarımıza ve insanca yaşama olanaklarımıza yönelik bu saldırılar karşısında Çorum halkına saygı gösterilmesini isteyerek ayağa kalkıyoruz.
Kendi çıkar ve hırsları yüzünden şehrimizi, gençlerimizi bütün değerleriyle sindirmek ve köleleştirmek isteyenlere karşı çıkıyoruz.
Doğayla barışık; yaşam alanlarımız ve geleceğimiz hakkında söz ve karar sahibi olduğumuz demokratik bir kentte ve ülkede eşit biçimde yaşama talebimizi yükseltiyoruz.
Şehrimizi kibirle ve parayla kuşatan; zor ve zorbalıkla terbiye etmeye kalkan sermaye iktidarına karşı, biz Çorum halkı, onurla ve umutla ayağa kalkıyoruz, şehrimizi haramilere terk etmiyoruz.”
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim