MHP Çorum İl Başkanı Arslan Kaynar, Gaziler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Türk milletinin beka mücadelesinin, istiklal müdafaasının en şiddetli sayfalarından birisinin Sakarya Meydan Savaşı olduğunu ifade etti.

Sakarya kıyılarının seneler süren acı verici gerilemenin durduğu, çekilmenin son bulduğu Türk tarihinin nirengi noktası, ağırlık merkezi olduğunu anlatan Kaynar, Milli Mücadele’de eşsiz ve emsalsiz bir yeri olan Sakarya Meydan Savaşı’ndan sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’ya “Gazilik ve Müşirlik” unvanı verildiğini bu tarihi hadisenin 97.yıldönümünde gazilik ruh ve şuurunu, gazi olmanın anlam ve öneminin hakkıyla bilinmesi ve layıkıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Gaziliğin şahadete hazır ve inanmış yüksek bir vicdanın, fedakârlığın her türlüsüne peşinen talip olan anıtlaşmış bir yüreğin itibar ve mükâfatı olduğunu söyleyen Kaynar, şehitlik ve gaziliğin birbirini tamamlayan, birbiriyle derin ve doğrudan bağı olan iki kutlu değer olarak milli ve manevi hayatımıza mühür vurduğunu ve yön verdiğini kaydetti.

Kaynar, Tarih boyunca destan destan büyüyen tüm şehitlerimize, tüm gazilerimize ikamesi mümkün olmayan şükran, minnet ve vefa borcumuz olduğunu unutmamak lazım. Eğer bağımsızsak, eğer milli kimliğimizle üzerinde yaşamış olduğumuz toprakları vatan yapmışsak bunun şeref payesi hem şehitlerimizin hem de gazilerimizindir.

Şu tarihi ve manevi hakikati herkes bilmelidir ki; şahadeti göze almış, gaziliği kader bilmiş Türk milletini yenecek, bekasını yıkacak henüz bir güç ve kudret var olmamıştır

Bu duygu ve düşüncelerle devletimizin kurucusu ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, kurucu kahramanlara, aziz şehitlerimize, ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet, halen tedavi altında olan gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim