Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle tüm yurtta gerçekleştirilen anma programları Çorum’da da gerçekleştirildi.
Törene Vali Ahmet Kara, , Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile üst düzey askeri ve emniyet görevlilerinin yanı sıra muharip ve malul gaziler ile şehit aileleri katıldı.
Anadolu İmam Hatip öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı program Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Okul Müdürü Hüseyin Kır, programın açış konuşmasında Çanakkale Savaşı’nın üst üste yenilgilerin yaşandığı medeniyetin ağır bir krize girdiği dönemde özgüvenin yitirilmeyişinin, ruh köklerine bağlılığın batının emperyalist emellerine karşı duruşun simgesi olduğunu ifade etti. Vatan ve şehitlerin geride bıraktıklarının kendileri için en kutsal emanet olduğunu belirten Kır, şehitleri minnet ve gıpta ile andıklarını söyledi.
Vali Ahmet Kara, ardından da Jandarma Binbaşı Serdar Uğurlu’nun birer konuşma yaptığı programda Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Naycı, “Çanakkale Şehitleri” isimli şiiri okudu.
Matematik öğretmeni Osman Atalay ve öğrencilerinin “Yemen Türküsü” ve “Eledim Eledim” türkülerini seslendirdiği programda öğrenciler tarafından Çanakkale oratoryosu sahnelendi. Çanakkale şehitleri adına öğrencilerden Hafız Hasan Gültekin’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden program, Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehter Takımı’nın gösterisi ile sona erdi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim