Şehitlerin aziz hatırasını yeniden yad etmek istediklerini belirten Gül, genelde Türkiye’deki merkezde ise Çorumlu şehitleri anmak için böyle bir çalışma yapmak istediklerini ifade etti. 15 Temmuz Şehitler Müzesi’nin gereksiz olduğunu belirtenlerin olduğunu anlatan Gül, elinden gelse tüm Türkiye’dekileri Çanakkale’ye götürmek istediğini ifade ettiğini, bu ülkenin insanına saygı duymak için Çorumluların da bu müzeyi gezmesi gerektiğini anlattı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkenin düşmanlarını üzecek dostlarını ise sevindirecek büyük çalışmalar yaptığını söyleyen Gül, Hesap kitap yapanların hesabının şaştığını. Batak bir ülkenin başkanlığına gelen yönetme tecrübesi olmayan birinin başa geldiğinde batağı daha da kötü hale getireceğine inananların bulunduğunu şimdi ise Türkiye’nin, ülkelerin ümidi haline geldiğini söyledi.

Gül, “Daha dün Fethullah Hocaefendiydi ama millete saygısı olmadığı için hocalık makamını çok kullandı. 1999’da bu alçağa Fettoş diyen insanlardan biriyim ve büyük bir afarozu ve ötekileştirmeyi yaşadım. Bunun samimiyetsizliğini hissetmek mümkündü. Bizim gibi düşünenler de yine baskılara maruz kaldı. 15 Temmuz gecesi 12 Çorumluyu şehit verdik. Bizden sonra gelecek olanlara yaşananları hatırlatmamız gerekiyor. Bu projenin maliyeti 3 milyon 444 bin lira. Alt kat 800 m2, üst kat 800 m2 olmak üzere toplam 1600 m2. Alana sahip. Kafeterya sinema misafir odaları ve 12 şehidin eşyalarının sergileneceği 12 oda bulunacak. Ayrıca Ömer Halisdemir için de ayrı bir oda hazırlandı.

Şehitlerimizin balmumundan heykellerini yaptıracağız. Adalara gelenler kulaklık ile şehitlerimizin anılarını ve özgeçmişini dinleyebilecek. Balmumu ile ilgili çalışmayı, önemli bir sanatkar olan Adil Çelik yapacak.

Öğrencilerimizin burayı ziyaret etmeleri için elimizden geleni yapacağız” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim