Mardin'in Derik İlçesi'nde şehit olan uzman çavuş Oğuz Emre Erkoç'un cenazesi, askeri uçakla Amasya'nın Merzifon İlçesi'ndeki 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na, buradan da askeri helikopterle memleketi Çorum'a getirildi. Şehit Oğuz Emre Erkoç'un cenazesini Akıncılar Kışlası'nda, Çorum Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik ve şehidin yakınları karşıladı.
İki çocuğuyla birlikte, eşinin cenazesini taşıyan helikopterle gelen şehidin eşi 36 yaşındaki Gülseren Erkoç, yakınlarına "Geldim işte, getirdim oğlunuzu" diye feryat etti, gözyaşı döktü.
Şehit kızı 12 yaşındaki kızı Aybuke Erkoç'un ise babasının tabutuna bakarak, "Ben şimdi kime baba diyeceğim. Söyleyin ne olur?" diyerek yakınlarına sarılması yürekleri dağladı. Şehidin 6 yaşındaki oğlu Hüseyin Emre Erkoç ise çevresine bakarak olup biteni anlamaya çalıştı.
Şehit Uzman Çavuş Erkoç'un cenazesi daha sonra cenaze aracıyla Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.
Diğer yandan Mardin'in Derik İlçesi'nde şehit olan astsubay Mustafa Ayna'nın cenazesi, askeri helikopterle memleketi Çorum'un Osmancık İlçesi'ne getirildi. Şehidin cenazesini taşıyan helikopter, Gençlik ve Spor Merkezi sahasına indi. Şehit Ayna'nın cenazesini Osmancık İlçe Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, şehidin babası Muzaffer Ayna, anne Gülsün Ayna ile yakınları karşıladı. Şehit cenazesi, askerlerin omuzunda cenaze aracına taşınırken, bu sırada koşarak askerlerin yanına gelen acılı baba Muzaffer Ayna, oğlunun tabutuna omuz verdi.





(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim