Bahabey Çamlığı’nda bulunan şehitliğe gelen aileler, kabirlerin temizliğini yaparak dua ettiler, Bazı şehit yakınları ise temizledikleri mezar taşlarını okşayıp, gözyaşı döktü. Kimileri de yazdıkları mektupları şehit mezarına bıraktı.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Aslan’ın mezarına bırakılan mektup damgasını vurdu. Mektubu yazan şehit yakını, şehidin kızı Zeynep ve oğlu Efe’nin babalarına olan özlemini anlatıyor.

BİR SEN YOKSUN

Şehit yakını duygu dolu mektubunda ise şu sözlere yer verilmiş “Her zaman aynı be enişte. Aynı acıyı yaşıyoruz. Senin özleminle yaşıyoruz. Şimdi seneler oldu sen uzaktasın. Zeynep ve Efeyi, ablamı merak etme sen hepsi iyiler. Annem iyi herkes iyi bir sen yoksun. Sen bizi görüyorsun cennetten. Ama üzülme biz seni unutmadık. En çok yokluğun bizi çok üzüyor.

HERKES BABASIYLA GEZERKEN ONLAR SADECE SENİ ÖZLÜYOR

Zeynep ve Efe babasız büyüyor. Herkes babasıyla gezip eğlenirken onlar sadece seni özlüyor. Seni göremiyorlar sana sarılamıyorlar. Seni öpemiyorlar. Bazen çok huzursuz oluyorlar. Belki sebebi budur be enişte, seni özlüyoruz be enişte ve sakın unutma biz seni çok seviyoruz” ifadeleri yazılıydı.

DAHA ÖNCE MESAJLA ÇİÇEK BIRAKMIŞLARDI

Daha önce de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde şehit Uzman Çavuş Mustafa Aslan’ın çocukları Zeynep ve Efe’nin babalarının mezarına bıraktığı doğum günü çiçeği ve mesajı, duygulu anların yaşanmasına neden olmuştu.

Şehit Aslan’ın mezarının baş tarafına bırakılan çiçekte “Doğum günün kutlu olsun Babacım Zeynep-Efe” yazılı kağıdı okuyanlar gözyaşlarına hakim olamazken, bu kez de yine bir yakını tarafından şehidin mezarına bırakılan mektubu görenler gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim