Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonlarda şehit olan 3 güvenlik görevlisinden Çorumlu Özel Harekat Polisi Murat Yatarkalkmaz, Ankara’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Önceki gün Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon sırasında çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Murat Yakarkalkmaz (27) ile birlikte şehit düşen Özel Hareket Polisi Yasin Boran ve Uzman Çavuş Muhammet Faruk Salgar için dün sabah saatlerinde Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’na bağlı Askeri Helikopter Filo Komutanlığı’nda tören düzenlendi.
Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Emniyet Müdürü Mehmet Sait Ekinci ile askeri erkan ve polisler katıldı. Şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından dua edildi. Yapılan duanın ardından şehitlerden Uzman Çavuş Muammer Faruk Salgar’ın cenazesi Elazığ'a, polis memurları Yasin Boran ve Murat Yatarkalkmaz’ın cenazesi ise uçakla Ankara’ya gönderildi.
Çorum’un Boğazkale ilçesine bağlı Yazır Köyü nüfusuna kayıtlı olan, ailesiyle birlikte Ankara Mamak’ta yaşayan ve bekar olan 27 yaşındaki Özel Harekat Polisi Murat Yatarkalkmaz’ın cenazesi Ankara Kocatepe Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında Ankara Cebeci Polis Şehitliği'nde defnedildi. Yatarkalkmaz’ın Kocatepe Camii’ndeki cenaze namazına TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Çorum Valisi Ahmet Kara, TBMM İdare Amiri Çorum Milletvekili Salim Uslu, TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Tufan Köse, Ankara Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi hemşehrimiz Ali Haydar Hakverdi, bazı Ankara milletvekilleri, Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan, Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, AK Parti Bayat İlçe Başkanı Fatih Balcıoğlu, Meclis Üyeleri, şehit polisin babası Hamza, annesi Gülcan, kardeşleri Gamze ve Gözde ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Cenazede ayakta durmakta zorluk çeken şehit polisin annesi gözyaşlarına hakim olamadı. Çorum Milletvekili Salim Uslu da şehidin ailesine taziyelerini ilerek acılarını paylaştı. Namazın ardından Şehit Polis Yatarkalkmaz’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzlarında top arabasına taşınarak, Cebeci Polis Şehitliğinde toprağa verildi.







(İHA)
Editör: TE Bilisim