Şanlıurfa’daki hain saldırıcı sonucu şehit düşen Çorumlu polis memuru Tanju Sakarya, Ankara Kocatepe Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Şanlıurfa Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görev yapan polis memurları Fatih Kılbey ile Tanju Sakarya, geçtiğimiz Cuma gecesi devriye için gittikleri Balıklıgöl Devlet Hastanesi çıkışında kimlikleri belirsiz kişilerin yakın mesafeden tabancayla ateş açmasıyla ağır yaralandı. Meslektaşları tarafından ilk önce Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne ardından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen polis memurları, tüm çabasına karşın kurtarılamadı.
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törenin ardından evli ve 6 yıllık polis olan Tanju Sakarya’nın cenazesi Ankara’ya, 3 çocuk babası ve 18 yıllık polis memuru Fatih Kılbey’in cenazesi ise Hatay’a gönderildi.
Aslen Çorum’un Elvançelebi köyünden olan şehit Tanju Sakarya’nın cenazesi ailesinin yaşadığı Ankara’da son yolculuğuna uğurladı. 11. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı’ndan cenaze aracına alınan şehidin cenazesi, Mamak Yeşilbayır Mahallesi’ndeki binanın önünde helallik alınmasının ardından Kocatepe Camisi’ne getirildi.
Şehit polis için Kocatepe Camii’nde ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Vali Ahmet Kara, AKP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Ankara Milletvekilli hemşehrimiz Murat Alparslan, milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehit ailesine başsağlığı dileyen yeni Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’nun gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Şehit Tanju Sakarya'nın naaşı, cenaze namazının ardından meslek arkadaşlarının omzunda bir süre taşındı.
Şehit Sakarya’nın eşi Fatıma Sakarya, şehidin naaşının başında “Söyleyin onlara; bu vatandan bir karış toprak alamayacaklar. Bakın benim şehidim burada dimdik yatıyor. Şehidime arkadan kalleşçe saldırdılar” dedi.
Şehit Tanju Sakarya, Cebeci Şehitliği’nde toprağa verildi.







(İHA)
 
Editör: TE Bilisim