Albayrak Caddesi'nde oğlunun ismini taşıyan iş yerini açan anne Pakize Deniz, “ Oğlumun en çok sevdiği şeyi yapmış olduk" dedi.

"Bekirim Kek Evi" açılışına, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çorum İl Başkanı Yavuz Ünlü, Çorum Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Sadık Demirkol, Başkan Yardımcısı Zeki Dilmen, Oğuzlar Ceviz Üreticileri Tarımsal Birliği Başkanı Oğuz Hantal, şehit aileleri ile çok sayıda davetli katıldı. İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu'nun okuduğu dualar eşliğinde kurdelası kesilen işyerinin açılışına ilgi ve katılım oldukça fazla oldu. Açılış sonrası şehidin anne ve babası oğullarının mezarına giderek onun hayalini gerçekleştirdiklerini belirttiler.

Acılı anne Pakize Deniz, Şehit oğlunun mezarı başında yaptığı açıklamada, “Oğlum geçen yıl şehit oldu. Belli bir dönem ev de kendimizde olmadan bir şekilde yaşadık. Diğer çocuklarım için hayata tutundum. Bekir’imin hayaliydi. Bir gün " Anne ya emekli olurum ya da on yıl sonra istifa ederim. Bir iş yeri açalım" demişti. Onun en sevdiği şey kek ti. Bende dedim ki Kek Evi açayım. Oğlumun da en çok sevdiği şeyi yapmış olurum. Hamur işleriyle uğraşırken kendimi biraz daha iyi hissediyorum. Öyle olmazsa kendinizi daha çok dinleyip daha çok üzülüyorsunuz. Gelmiyorlar ama onlar hep bizim yanımızdalar. Ben onu yanımda hissediyorum" dedi.

"O HEP BİZİMLE"

"Ben ve diğer şehit aileleri hepimiz onları yanımızda hissediyoruz" diyen Pakize Deniz, "Biz burada diğer şehit aileleriyle bir aile olduk. Herkes dedi ki, böyle bir yer açarsan hepimiz sana destek veririz. Hepsi destek oldu ve ben o iş yerini açtım. İnşallah hayırlı, uğurlu olur. Buradan kazanç beklemiyorum. Ben ailemle birlikte biraz daha ayakta kalabilmek için, şehit aileleriyle orada buluşmak için, kaliteli hizmet vermek için açtık. Oğlumun adı okullara verilsin istedik, bir çok yere verilsin istedik. Henüz herhangi bir yere verilmediği için bende en azından kendi iş yerimde adını yaşatmak için tüm özlemimle, hasretimle, sevgimle Bekirim Kek Evi diye açtım orayı. Şehit unvanını çeşitli sebeplerden dolayı koyamadık. İnşallah ben, babası, kardeşleri ve şehit aileleri ile hep birlikte uzun süre yaşatmış oluruz orayı. İş yerinin tavanına uçan güvercin fotoğrafı koydurduk. O bizim Bekirimiz. Elimizden uçup gitti ama hep bizim yanımızda olduğunu simgeliyor. Uçsa da yanımızda sadece biz onu duyamıyoruz, göremiyoruz. O hep bizimle" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZIN İSİMLERİNİN İLELEBET YAŞATILMASINI İSTİYORUZ"

Öte yandan şehidin babası Emekli Astsubay Galip Deniz ise,"Geçen yıl 29 Temmuz'da 2016'da Hakkari Çukurca'da çıkan bir çatışmada şehit oldu. Yedi arkadaşıyla birlikte toplam sekiz şehidimiz vardı. 15 aydır sürekli her gün oğlumun mezarındayız. Bir nevi evimize geliyormuş gibi onun toprağıyla oynamak, onun mermerini yıkamak ayrı bir mutluluk veriyor. Şehit aileleri olarak çocuklarımızın isimlerinin ilelebet yaşatılmasını istiyoruz. Unutmadık, unutturmayacağız sloganının bizim çocuklarımıza da uygulanmasını ve bunun geleceğe taşınmasını istiyoruz. Bu konuda çeşitli girişimlerde bulunduk ama herhangi bir sonuç alamadık. İnşallah bu haberle biraz daha duyarlı davranılıp şehitlerimizin isimleri okullara, köprülere, kavşaklara sokaklara ve caddelere bir an önce verilir. Bizimde bir nebze olsun acımız hafifler. En azından çocuklarımızın isimlerini sokaklarda, caddelerde yaşatılıp unutturulmayacağını biliriz. Hayata belki çok daha farklı bakarız o zaman" ifadelerine yer verdi.

"ORASI BİZİM İÇİN DE ÇOK DEĞERLİ VE ÇOK ÖNEMLİ"

Diğer bir şehit Oğuz Emre Erkoç'un eşi Beden Eğitimi Öğretmeni Gülay Erkoç yaptığı açıklamada, "Eşim geçen sene 24 Haziran'da Mardin'in Derik İlçesi'nde şehit oldu. Eşimden otuz beş gün sonra Bekir Eren Deniz şehit oldu. Eşimle birlikte şehitlikte yan yana yatıyorlar. Bu gün Bekir Erenimizin adına açılan kek evinde buluştuk. Orada şehitlerimizle birlikte güzel vakitler geçireceğimizi düşündüğümüz için hem aileye destek verdik. Hem de oranın bir bütünleyici olmasını istedik. Orası bizim için de çok değerli ve çok önemli “şeklinde konuştu.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim