PKK'lı teröristler tarafından Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki yol kontrolü yapan askerlere, düzenlenen saldırıda şehit olan 8 askerden 1'i olan Jandarma Astsubay Çavuş Bekir Eren Deniz'in cenazesi Hakkari’de düzenlenen askeri törenin ardında helikopterle Merzifon’a oradan da karayolu ile Çorum’a getirildi.
Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı ilk olarak Çorum'un Buharaevler Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Şehit Bekir Eren Deniz'in cenazesi, evin önünde kurulan taziye çadırında babası 49 yaşındaki emekli astsubay Galip Deniz, 48 yaşındaki annesi Pakize Deniz, kardeşleri 14 yaşında Yiğitcan ve 25 yaşındaki Mustafa Deniz ile birlikte yakınları ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Burada Kuran’ı Kerim okunarak dualar edildi. Şehidin yakınları gözyaşı dökerken, fenalık geçirin bazı aile fertlerine sağlık ekipleri müdahale etti.
ŞEHİDİN BABASI DA DOĞUDA GÖREV YAPTI
Şehit Bekir Eren Deniz'in 2 yıl önce göreve başladığı ve ilk görev yeri olan Ordu'dan, kendi isteği ile Hakkari'ye tayin olduğu öğrenildi. Şehidin Bekir Eren Deniz’in babasının da daha önceden doğuda sağlıkçı astsubay olarak görev yapması ve zaman zaman operasyonlara da katılması nedeniyle şehidin babasının izinden gitmek istediği ve liseyi bitirdikten sonra babasının mesleğini tercih ederek askeri okulu kazandığı öğrenildi.
TERÖR BÖLGESİNE KENDİ İSTEĞİYLE GİTTİ
Şehidin babası Galip Deniz, 5 yıl önce emekli oldu.Babasının mesleğini sürdürmek isteyen şehit astsubay Bekir Eren Deniz ise askeri okulu bitirdikten sonra ilk görev yeri olan Ordu ilinde 2 yıl önce göreve başladı. Ancak babasının da görev yaptığı doğu bölgesine gitmek isteyen Bekir Eren Deniz “Ben babamın yolundan ilerleyeceğim” diyerek bir süre önce Hakkari'ye tayin oldu. Tayinden önce memleketi Çorum’a gelerek Ramazan Bayramını ailesi ile geçiren şehit astsubayın bayram izni sonrası 14 Temmuz’da Hakkari’deki görevine başladığı bildirildi. Bekir Eren Deniz yeni görev yerindeki 15’inci gününde terör örgütü PKK’nın hanin saldırısında şehit düştü. 3 çocuklu ailenin ikinci ferdi olan Bekir Eren Deniz’in Çorum’un Oğuzlar İlçesi Gölbaşı nüfusuna katılı olduğu ve bekar olduğu öğrenildi.
ACI HABERE DAYANAMAYAN DEDESİ HASTANELİK OLDU
Öte yanda torunlarının şehit olduğu haberini alan 79 yaşındaki dedesi Mustafa Deniz ve 78 yaşındaki babaannesi Emine Deniz’in fenalık geçirdiği ve hastaneye kaldırıldı. Acı habere dayanamayan şehidin dedesi ve babaannesi daha sonra şehit torunlarının cenazesine karıldı.
Evde helallik alınması sırasında şehidin babası Galip Deniz, kalabalığa hitaben “İşte bu benim oğlum. Getirdim oğlumu” dedi.
Şehidin cenazesi baba evinde helallik alınmasının ardından cenaze namazı için Akşemseddin Camii’ne götürüldü. Şehidin cenaze törenin aile ferlerinin yanı sıra Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Ak Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehidin naaşı, saat 18.00’de İl Müftüsü Ahmet Akın tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Çorum Şehitliğine götürülerek defnedildi.










Editör: TE Bilisim