Fettulahçı Terör Örgütü mensuplarının 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında İstanbul’da oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile birlikte şehit olan Çorumlu ünlü reklamcı Erol Olçok’un isminin verildiği kampüsün açılışı önceki gün yapıldı. Açılışa Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Erol Olçok’un kardeşi Cevat Olçuk ile diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesinde ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz şehidi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip başta olmak üzere tüm şehitleri de andı. Erdoğan, 15 Temmuz şehitlerine Allah’tan rahmet diledi. Her bir şehidin kalbinde ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Erdoğan, “Erol Olçok ve oğlunun şehadetleri yakından tanıdığım insanlar olması hasbiyle beni ve ailemi ayrıca etkilemiş ve üzmüştür. Bir taraftan sevindirmiştir. Ailemden ‘Allah bize de böyle şehadet nasip etsin’ diyenler olmuştur. Zira şehadeti onun inceliğini anlayanlar öyle şehadet anı görürler ki ’acaba rabbim bize de böyle şehadet nasip edecek mi’ diye hayıflanırlar. Rabbim bize de nasip etsin. Erol Olçok çok uzun yıllar birlikte çalıştığım, belediye başkanlığımdan itibaren ülkemizin kendi alanında en üretken kişilerinden biri olduğuna inandığım, hayatı düz değil fırtınalı yaşayan, fıtratı itibariyle de yerinde duramayan bir arkadaşımızdı. Vefatı da hayatı gibi sıra dışı oldu. Darbe gecesi tankların önüne ilk çıkan grupta yer alan, çevresindekilerin anlattıklarına göre darbecilerin yakasına yakışıp hesap sonar bu arkadaşımız, maalesef açılan ateşte ilk şehit olanlar arasında yer almıştır. Ama kalleşçe. O ateşi bile kalleşçe yaptılar” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SGK Maltepe Şehit Erol Olçok Kampüsü’nün bölgeye farklı bir zenginlik kattığını, SGK’nın Erol Olçok ismini buraya vermesini vefa örneği olarak gördüğünü de ifade etti. Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki protokol üyeleri açılışı gerçekleştirerek kampüsü gezdiler.

(İHA)

Editör: TE Bilisim