Belediyenin ev sahipliğinde, Şehit Aileleri Birliği’nin katkılarıyla yapılan ‘21. Şehit Emanetleri Sergisi’ 15 Temmuz Şehitleri Müzesi’nde Vali Mustafa Çiftçi, Garnizon Komutanı Per.Alb. Çetin Öcal, Belediye Başkanı Zeki Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma komutanı J.Kd.Alb. Abdurrahman Başbuğ, AK Parti Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Aşgın, bazı siyasi partilerin temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akşemsettin Camii İmam Hatibi Sefa Kırcı’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda şehit annesi Şerife Devrilmez ve Şehit Aileleri Birliği Başkanı Hüseyin Kılıçarslan birer konuşma yaptı.

Sergide 190 şehidin emanetinin bulunduğunu ve bunların bizzat şehitlerin evlerinden istenerek temin edildiğini anlatan Şehit Aileleri Birliği Başkanı Hüseyin Kılıçarslan, şehit aileleri olarak ödüllerini ahirette alacaklarına inandıklarını hiçbir siyasi partiye de mensup olmadıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Zeki Gül ise konuşmasında, ülkenin geleceğini tehdit altında tutan terör saldırılarına ve dış güçlere karşı göğüslerini siper eden vatan evlatlarının emanetlerini sergilemekten gurur duyduklarını dile getirdi. geçmişin geleceğe yön vereceğini belirten Gül, vatanın kolay alınmadığını, her şeyin kanları ile destan yazan şehit ve gazilerin sayesinde korunduğunu ifade etti.

Vali Mustafa Çiftçi ise konuşmasında tüm şehitlerin kendileri için önemli olduğunu söyledi. Vali Çiftçi, “Şehitlerimizi unutturmamak hatıralarda canlı tutmak gerekiyor” dedi. Yapılan konuşmaların ardından katılanlar tarafından serginin kurdelesi kesilerek ziyarete açıldı. Sergi 25 Ocak tarihine kadar açık gezilebilecek.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim