Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ve Halkbank sponsorluğunda hayata geçirilen “Yalnız Değilsiniz, Türkiye’nin En Büyük Ailesi” isimli proje kapsamında Çorumlu şehit çocuklarına dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen bilgisayar dağıtım törenine Vali Yardımcısı Adem Saçan’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, Halkbank Çorum Şubesi Operasyon Yöneticisi Bahadır Çetinkaya ve şehit yakınları katıldı.

Vali Yardımcısı Adem Saçan törende yaptığı konuşmada şehit ailelerinin Türk milletine emanet olduğunu belirterek, “Devlet ve millet olarak şehitlerimizin emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve bu bakanlığa bağlı il müdürlüklerinin özellikle şehit yakınlarına verdiği maddî ve manevî destek dolayısıyla önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayan Vali Yardımcısı Saçan, “Bu topraklar uğruna seve seve canını veren tüm şehitlerimize devlet ve millet olarak minnet ve şükran duyuyoruz. İşte o şehitlerimizin yakınlarının her biri bizlere emanettir. Bizler bu emanetlere gözümüz gibi bakmakla görevliyiz. Devlet olarak şehit yakınlarına çeşitli imkânlar sunuluyor. Zaman zaman bir araya geldiğimiz şehit çocuklarımızın bugün olduğu gibi mutluluklarına şahit olmak, bizleri de son derece mutlu ediyor. Hepsinin gözlerinden öpüyor, hayatta başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından belirlenen Çorumlu şehitlerin 9 çocuğuna dizüstü bilgisayarları Vali Yardımcısı Adem Saçan tarafından dağıtıldı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim