Şehit Mustafa Eker’in Kalehisar Köyü’ndeki ailesine taziye ziyaretinde bulunan, ardından da Tarhan Köyü’nde fidan dikme etkinliğine katılan Karaca, daha sonra CHP İl Örgütü’nü ziyaret ederek bir basın toplantısı düzenledi.

CHP PM Üyesi Ali Öztunç, İl Başkanı Ali Rıza Suludere, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, İl Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Aşdağul Belediye Başkanı Dursun Uzunca, ilçe başkanları ve partililerin hazır bulunduğu toplantıda Karaca, “2002’de bu hükümet iktidara geldiğinde bir tek PKK vardı. Bugün birçok terör örgütü var. PKK ile masaya oturdukları dönemde bize ‘siz barışa karşısınız’, ‘siz anaların ağlamasını istiyorsunuz’ demişlerdi. Biz de CHP olarak terörün ortak bir sorun olduğunu ve çözüm yerinin de TBMM olduğunu söylemiştik. Bunun üzerine ‘Hayır, çözüm süreci ile terörü bitireceğiz’ dediler. 7 Haziran seçimlerinin hemen akabinde ülkenin her yerinde yurttaşlarımız terörün kanlı yüzüyle tanıştı. Ülkede yaşanan terör olaylarının sorumlusu CHP’nin önerilerine kulaklarını kapatarak ‘tek başına ben yaparım’ diyen, kanlı terör örgütü IŞİD için ‘öfkeli çocuklar’ diyen bu iktidardır” dedi.

“YEŞİL DENİLİNCE SADECE DOLARIN YEŞİLİNİ ANLIYORLAR”

AKP iktidarının yeşilden anladığının sadece “dolar yeşili” olduğunu belirten Karaca, “Bu hükümet 2002’den bu yana ormanlık alanları yandaşlarına peşkeş çekmek için önce tarım arazine dönüştürdü ardından da TOKİ’ye verdi” dedi. Karaca, yeni torba yasada meraların rantiyeye peşkeş çekileceğini söyledi.

“BİR TEK FABRİKA AÇMAYANLAR, ŞİMDİ DE ŞEKER FABRİKALARINI KAPATIYOR”

“Bir tane bile fabrika açmayan iktidar şimdi de şeker fabrikalarını kapatıyor” diyen Karaca, Cumhuriyet’in kurumları olan işletmelerin teker teker kapatıldığını söyledi.

İktidarın Cumhuriyet ile hesaplaşma adı altında bu hamleleri attığını belirten Karaca, ülkenin geleceğinin karartıldığını dile getirdi. Karaca, şeker fabrikalarının kapatılmaması için CHP olarak ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim