2013-2015 yılları arasında Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde eğitim gören ve Tarih Anabilim dalından mezun olan şehit Astsubay Babacan için Fen Edebiyat Fakültesinde düzenlenen törende duygulu anlar yaşandı. Yozgat’tan eşi Ahmet Babacan ile törene katılan şehit astsubayın annesi Fatma Babacan gözyaşlarına hakim olamadı. Acılı anneyi yakınları teselli etti.
Hitit Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Arslan Canyurt, şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Sinan Babacan’ın ismi spor salonuna verilmesi için bir araya geldiklerini belirterek, “Şehidimiz Sinan Babacan bizlerin ağabey olarak gördüğü birisidir. Şehidimiz Hitit Üniversitesinde öğrencilik yapmış, yüksek lisansını da burada tamamladı. Bu yıl şehit oldu. Şehidimiz Hitit Üniversitesinden mezun olduğu için biz de Babacan’ın adının yaşatılması ve ölümsüzleştirilmesi için böyle bir proje hazırladık. Hitit Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve öğretim üyelerimiz bizlere destek oldular. Bu projeyi hayata geçirdik” dedi.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise şehit Astsubay Sinan Babacan’ın üniversitelerinden mezun olduğunu belirterek, “Senatomuz olarak şehidimizin ismini spor salonumuza verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Programa Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Güler, Top Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, MYO müdürleri ve öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı.

Editör: TE Bilisim