Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş’ın cenazesi Mardin’den uçakla Merzifon Havalimanı'na buradan da karayolu ile Çorum’a getirildi. Şehidin cenazesi ilk olarak helallik alınmak üzere Gülabibey Mahallesi Bağcılar 85’inci sokaktaki babaevine götürüldü. Şehidin cenazesi babası Zekeriya Darbaş, annesi Müberra Darbaş, kardeşleri ve yakınları tarafından evin önünde gözyaşları ile karşılandı. Ömer Faruk Darbaş’ın Türk bayrağına sarılı tabutu burada yapılan duanın ardından cenaze namazı ve askeri tören için Akşemseddin Camii’ne getirildi.
Cami avlusunda düzenlenen cenaze törenine Ak Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Üstündağ, Vali Yardımcısı Adem Saçan, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, bürokratlar,Siyasiler şehidin yakınları ve binlerce kişi katıldı.
Cenaze töreni sırasında şehidin babası Zekeriya Darbaş ile Diyarbakır’da polis memuru olarak görev yapan şehidin ağabeyi Emrah Darbaş güçlükle ayakta durabildi.
Şehidin cenazesi, Akşemseddin Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Çorum şehitliğinde topağa verildi.










(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim