SP Genel İdare Kurulu Üyesi Ahmet Bölükbaş, İl Başkanı Faruk Cıdık ve Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz’la bazı teşkilat mensuplarının da eşlik ettikleri ziyarette konuşan Belediye Başkan Adayı Kurt, seçilmesi hâlinde şehit aileleri ve gazilere özel ihtimam göstereceğini vurguladı.

Türk toplumunda şehitlik ve gazilik mertebesinin çok kutsal olduğunu ve şehit aileleri ile gazilere çok değer verildiğini hatırlatan Kurt, bu nedenle ilk kurumsal ziyaretlerini Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’ne yaptıklarını söyledi.

Halkıyla barışık bir toplum arzusunda olduklarını ifade eden Kemal Kurt, “Toplumumuzda şehitlik en büyük mertebedir. Osmanlı tarihi ve Cumhuriyet tarihi boyunca, Kurtuluş Savaşı’ndan Çanakkale Savaşı’na, Kıbrıs’tan Güneydoğu’daki savaşlara kadar şehitlerimiz hep olmuştur. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah Ortadoğu’daki savaşlar da biran önce son bulur. Allah bizi kötü gidişattan ve savaşlardan korusun. Şehit ailesi ve gaziler olarak sizlerin çeşitli sorunlarınızın olduğunu biliyorum. Belediye Başkanı olduğumda sizlerin sorunlarıyla ilgileneceğiz. Ayrıca gıda yardımı ve yakacak ihtiyacınızın giderilmesinde ve ailelerinizin sosyal faaliyetlerde yer almasında dernek üyeleriyle ilgilenme sözünü şeref sözü olarak veriyorum.” şeklinde konuştu.

Çorum Şehit Aileleri ve Vazife Malulleri Derneği Başkanı Galip Deniz ise diğer derneklerden farklı olarak kapılarının tüm siyasî partilere açık olduğunu belirterek, “Çorum Belediye Başkanı kim olursa olsun, derneğimize yardım yapacağından kuşkumuz yok.” dedi.

Dernek Başkanı Galip Deniz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt ve SP heyetine teşekkür etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim