Şehir içi yollar, şehir merkezindeki duraklar, kullanılan araçlar, bu araçların takibi, araçların dezavantajlı gruplar tarafından kullanımı gibi birçok yönü olan bir konu.

Bu yüzden ulaşımla ilgili hizmetler, özellikle şehir içi ulaşım hizmetleri; kentsel yaşamının en önemli unsurlarından bir tanesidir” dedi.

Şehirde yaşayan insanların hayatını doğrudan etkileyen bir hizmetin söz konusu olduğunu kaydeden Gül, “Biz de Çorum Belediyesi olarak şehir içi ulaşımını daha konforlu hale getirmek için önemli yatırımlar yapıyoruz.

Ulaşımın kalitesinin artırılmasına yönelik neler yapabiliriz, neler yapmalıyız, hangi düzenlemeleri yapmalıyız; bu konularla ilgili birimlerimiz, teknik ekiplerimiz, ilgili kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde gerekli çalışmaları yapıyorlar.

Şehir merkezimizin nüfusu artıyor. Şehrimiz büyüyor, gelişiyor.

Ulaşım hizmeti vermemiz gereken alan da, nüfus da sürekli artıyor.

Bu alanda verilen hizmetlerimizin kesintisiz bir şekilde devam etmesi, ulaşım ağımızın sağlıklı bir şekilde çalışması sürekli yenilenmeyi, teknik gelişimin takip edilmesini gerektiriyor.

Biz de Çorum Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

“ULAŞIM HİZMETLERİNDE YENİ BİR ANLAYIŞI BAŞLATIYORUZ”

Şehir için ulaşım hizmetlerinde yeni bir anlayışı başlattıklarını kaydeden Gül, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“14 mahallemiz var. Bayat, Yaydiğin gibi şehir merkezimize yakın köylerimiz, Silimkent, Organize Sanayi Bölgesi gibi yoğun gidiş – gelişlerin olduğu şehir merkezimize uzak bölgelerimiz var.

Hem mahallerimizin hem şehir merkezimize uzak noktaların ulaşım hizmetlerinden kesintisiz bir şekilde yararlanması için üzerinde çalıştığımız konulardan biri de Toplu Taşıma Araçlarımızın sayısının artırılması, yenilenmesiydi.

Bununla birlikte araçlarımızın güzergâhlarıyla ilgili de bir düzenlemeye ihtiyaç duymuştuk. Bu düzenlemeyi de yaptık.

Kısa bugünden itibaren yeni bir anlayışla yeni toplu taşıma araçlarımızı hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz.

İl merkezimizde toplu ulaşımda başlattığı dönüşüm projesi kapsamında mahalle muhtarları ile istişare toplantısı gerçekleştirdik.

İlgili Başkan Yardımcımız Turhan Candan, Ulaşım Hizmetleri Müdürümüz Lütfullah Şirin, Toplu Taşıma Amirimiz Kerim Yılmaz; mahalle muhtarlarımızla, ulaşım hizmetini yürüten şirket yetkililerimizle ulaşım konusunda istişare toplantısı yaptık.

Mahalle muhtarlarımız, mahalle sakinlerinin taleplerini bize ilettiler. Belediye olarak bütün istek ve talepleri not etmiştik.

İşte gerek muhtarlarımızın, gerek mahalle sakinlerimizin gerekse şirket yetkililerimizin ve gerekse yaptığımız çalışmalar neticesinde elde ettiğimiz aksaklıkların giderilmesiyle ilgili çok detaylı bir çalışma yaptık.

Toplu taşımada kullanılan 56 aracımız vardı.

Bu sayıyı 65’e çıkardık. Şehir içi ulaşım hizmeti verecek olan 65 aracımızın 50 tanesi sıfır kilometre. 15 tanesi ise 7 yaşından küçük araçlar…

Araçlarımızın hepsi de engelli kardeşlerimizin rahatlıkla kullanabileceği teknik donanıma sahip. Her aracımızda engelli rampası var.

Engelli kardeşlerimiz, istedikleri yere, rahat bir şekilde gidip gelebilecekler. Araçlarımızda telefon şarj ünitesi mevcut. Bilgilendirme ekranları mevcut.

25 aracımızı bugünden itibaren hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz.

Geri kalan 40 aracımızı da ay sonuna kadar getireceğiz. Ve onlar da bu ayın sonuna doğru vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim