İlk olarak AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’ya yapılan ziyarette Hitit Üniversitesi ile ilgili genel bilgi paylaşımında bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, daha önce HİTÜ’nün organize ettiği programlarda sağladığı desteklerden ve yapılması planlanan etkinliklere de verdiği katkılardan ötürü teşekkür etti. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Çorum Milletvekili Uslu, önümüzdeki ay hizmete alınması planlanan Şehir Hastanesi’nin Hitit Üniversitesi ve Çorum’un gelişimine büyük katkılar vereceğini söyleyerek “Yeni Eğitim ve Araştırma Hastanemizin hizmete alınması, Tıp Fakültemiz ve Güney Yerleşke için oldukça önem arz ediyor. Yeni modern binalarda sağlık ve eğitim hizmeti sunulması, proje çalışması devam eden hızlı tren istasyonunun hem Organize Sanayi hem de Güney Yerleşkeye hitap edecek bir bölgede planlanması Üniversitemiz ve Sanayileşmeye büyük katkı sağlayacaktır. Hızlı Tren projesi ile ilgili taleplerimizi ve önerilerimizi de Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanımız Ahmet Arslan’a ilettik. Proje çalışmalarında değerlendirecekler. Kendisine de teşekkür ederiz” dedi.

Vali Necmeddin Kılıç ve Rektör Alkan diğer ziyareti ise AK Parti Çorum Milletvekili, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan’a yaptı.

Hitit Üniversitesi hakkında karşılıklı istişarenin yapıldığı ziyarette Rektör Alkan, sadece Çorum merkezinde değil; ilçelerdeki meslek yüksek okullarında da çaba sarf ettiklerini, bu kapsamda da 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı itibarıyla şu anda  Hitit Üniversitesinde ilçeler dahil olmak üzere 18 bin öğrenciye ulaşıldığını açıklayarak Milletvekili Ceylan’ın Kargı MYO’nun açılması sürecinde verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. 

Rektör Alkan’ın özverili ve gayretli çalışmalarından büyük bir gurur duyduklarını ifade eden AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Hitit Üniversitesinin gelişmesi adına her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum’un sağlık merkezi haline getirilmesinde vermiş olduğu desteklerden dolayı  Vali Necmeddin Kılıç başta olmak üzere Çorum Milletvekilleri ile Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim