Mesajında Atatürk önderliğindeki milletimizin Samsun’dan başlayarak kararlılıkla 15 Temmuz’da olduğu gibi inanmışlık ruhuyla esarete başkaldırarak tarihte eşi benzeri görülmeyen destansı bir mücadele ile Cumhuriyeti kurduğunu dile getiren Vali Kılıç, milletimizin birlik beraberliğiyle 2023 hedefini yakalayarak her bakımdan dünyada ilk 5-10 devlet arasındaki yerini alacağına inancının tam olduğunu vurguladı.
Çorumlular başta olmak üzere, çocuklar, öğretmenler, güvenlik kuvvetleri, mesai arkadaşları, basın mensupları ve milletine seslenen Vali Kılıç yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi:
“Türkiye Cumhuriyeti Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının 1919 yılında Samsundan başlattıkları mücadelenin tüm yurtta Büyük Türk Milletinin de azmi ve kararlılığında, arkasına alarak 15 Temmuz ‘da olduğu gibi tüm Milletimiz yediden yetmişe inanmışlık ruhuyla esarete başkaldırarak tarihte eşi benzeri bulunmayan destansı bir mücadele sonunda, yedi düvelin tüm birleşme ve entrikalarına rağmen bu Cumhuriyeti kurup ebedi Türk yurdu olarak milletimize armağan etmişlerdir.
29 Ekim 1923 tarihi Milletimiz için bir dönüm noktası olmuş ve Devletimiz Dünya Devletleri arasındaki saygın yerini tekrar pekiştirmiştir. Milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde 2023 hedefini yakalayarak her bakımdan ilk 10’ a ilk 5’ e gireceğine inancımız ve azmimiz tamamdır. Bu hedefe ulaşmak hep birlikte seferberlik ruhuyla çalışmak zorundayız.
Bu gün etrafımızda cereyan eden ateş çemberi tarihte defalarca yaşadığımız örneklerden farklı bir durum değildir. Emperyalist hayaller, haçlı entrikaları her zaman olduğu gibi yine devam edecektir. Memleketimizin Jeopolitik ve Stratejik Konumu her zaman dış güçlerin iştahını kabartacaktır. Bize düşen millet olarak, birlik ve beraberliğimizi her zaman ayakta tutmaktadır. Tarih boyunca görülmüştür ki bizim bizden başka dostumuz yoktur. O halde beraber olacağız, bir olacağız, iri olacağız diri olacağız ve millet olacağız.
Aziz vatandaşlarım, her musibette altına sığındığımız, Şehitlerimizin Kanından rengini alan Al bayrağımızı, Şehidimin örtüsü Kız kardeşimin gelinliği bayrağımızı evlerimize, iş yerlerimize tüm meydanlara asalım ve ona verdiğimiz değeri cümle âleme gösterelim. Bağımsızlığımız sembolü olan bayrağımızı çocuklarımıza sevdirelim.
Bu vesileyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yılını kutladığımız bugünde hepinizin bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve tüm Şehitlerimizi minnetle rahmetle anıyor, Gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum”
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim