Türk-İş İl Temsilcisi ve Şeker-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman, Mevlit Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Sefer Kahraman mesajında, Peygamber Efendimizin, tüm dünyaya iyiliğin, eşitliğin, şefkatin, sevginin, barışın ve huzurun gelmesini sağladığını belirtti.
Peygamberimiz, hayatı boyunca sadece ve sadece Allah’tan gelen emirleri insanlara tebliğ ettiğini ve bunlara ilk olarak da kendisinin uyduğunu hatırlatan Kahraman, “Bin 444 yıl önce dünyaya teşrif eden kutlu peygamberimiz Hz. Muhammed’in ümmeti olduğumuz için Cenab-ı Allah’a ne kadar şükretsek azdır. O’nun dünyaya gelmesi, aynı zamanda zalimlik, sapkınlık ve kibir içinde yüzen Arap yarımadasına ve sonrasında tüm dünyaya iyiliğin, eşitliğin, şefkatin, sevginin, barışın ve huzurun gelmesini sağlamıştır” dedi.
Tüm Çorum halkının Mevlit Kandil’ini kutlayan ve kandilin İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni eden Kahraman, mesajını şöyle sürdürdü: “Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) iyilik yapmayı, dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına riayet etmeyi, yetim ve kimsesizlere kol kanat germeyi öğütleyerek tüm insanlığa en güzel örnek olmuştur. O hiç kimseyi incitmemiş, bütün varlığa şefkat nazarıyla bakmış, asla buğz etmemiştir. Çünkü o Âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir.
Peygamber Efendimizi sevmek ve onu örnek almak demek, onun sünnetlerini hayatımıza yansıtmak ve yaşamak, davranışlarımızı onun örnek ve tavsiyelerine göre şekillendirmek demektir. Böyle kutsal günleri ve geceleri vesile kabul ederek birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı arttırmalı, akrabaları ziyaret etmeli, yoksullara, yetim ve kimsesizlere el uzatmalıyız.
Mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı bu manevi günlerde yaşlıların, hastaların, eş-dost ve akrabaların gönüllerini hoş tutmak, hayatımızdaki olumsuzluklardan kurtulmak, huzura kavuşmak için sevgi ve hoşgörü ortamının sağlanması amacıyla bugünleri iyi bir fırsat olarak görmeliyiz.”
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim