11 Aralık 1953’de yaşamını yitiren TGC Kurucu Başkanı Sedat Simavi adına 41 yıldan bu yana sürdürülen ödüller; gazetecilik, televizyon, radyo, karikatür, edebiyat, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve spor alanlarında veriliyor. Ödül Töreni’nin tarihi ve yeri daha sonra paylaşılacak.

2017 Sedat Simavi Ödülleri’ne değer görülen isimler şöyle:

Gazetecilik Ödülü: Aykut Küçükkaya (Cumhuriyet Gazetesi’nde 29 Haziran – 14 Ağustos 2017 tarihleri arasında yayınlanan “İSPARK’ta Fiş Vurgunu” başlıklı seri haberleri nedeniyle.)

Televizyon Ödülü (Haber): Mustafa Soybaş ve Gülşah İnce Birsen (Fox TV'de 25 Ağustos 2017 tarihinde yayınlanan "Cumhurbaşkanı'na Şarjörsüz Güvenlik Önlemi" adlı haberleri nedeniyle.)

Televizyon Ödülü (Belgesel): Neşe Sarısoy Karatay (TRT Televizyonu Belgesel Kanalında 26 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanan "Halil İnalcık Yüzyıllık Çınar" adlı belgesel programı nedeniyle.)

Radyo Ödülü: Seçici Kurul, yarışmaya başvuran eserler içerisinde bu yıl yönetmelik şartlarına uygun ödüle değer bir eser olmadığına karar verdi.

Karikatür Ödülü: Emre Ulaş (Yeniçağ Gazetesi'nde yayınlanan “Cilalı Taş Devri" isimli köşesinde çizdiği karikatürleri nedeniyle.)

Edebiyat Ödülü: Cevat Çapan (“Son Duraktan Bir Önce” adlı şiir kitabı nedeniyle.)

Sosyal Bilimler Ödülü: Prof. Dr. Gülay Günlük Şenesen, Yrd. Doç. Dr. Yelda Yücel, Doç. Dr. Ayşegül Yakar Önal, Doç. Dr. Nuray Ergüneş ve Doç. Dr. Burcu Yakut Çakar (“Kadınsız Kentler; Toplumsal Cinsiyet Açısından Belediyelerin Politika ve Bütçeleri” adlı eserleri nedeniyle.)

Fen Bilimleri Ödülü: Doç. Dr. Hâldun Sevinçli (“Grup-VA Elementlerinin Altıgen Örgülerinde Kuartik Dispersiyon, Güçlü Tekillik, Manyetik Kararsızlık ve Benzersiz Termoelektrik Özellikler” adlı eseri nedeniyle.)

Sağlık Bilimleri Ödülü: Prof. Dr. Vasıf Hasırcı (“Daha İyi Polimerik İmplantlar İçin Mikro ve Nano-Düzeyde Değiştirilmiş Yüzeyler” başlıklı çalışması nedeniyle.)

Spor Ödülü: Ramil Guliyev (“Atletizm Erkekler 200 metrede Dünya Şampiyonu” olması nedeniyle.)

Editör: TE Bilisim