Saim Topgül’ün aday adaylığını açıkladığı basın toplantısında konuşan Yıldırım, isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirerek, “Tarafsız olması gereken bir kişi il il gezerek malum partiye oy istemekte. Yaşanan oyunları, yapılan tezgâhları görüyoruz. Bizler bu ülkenin asli kurucusuyuz. Bu yapılanlar karşısında hiç kimse susmayacak” şeklinde konuştu.
29 Mart’ta milletvekili adaylarının belirleneceği bir ön seçim yapılacağını kaydeden Yıldırım, “Aday adaylarımız pırıl pırıl, hepsi de milletvekili olmaya layık isimler. Kazananın veya kaybedenin olmadığı bir seçim yapılacak. CHP’den aday olmak onurdur, şereftir.
Seçmen listeleri 14-20 Mart tarihleri arasında askıya çıktı. Seçmenlerimizden muhtarlıklara giderek isimlerini kontrol etmelerini istiyorum. Her seçim döneminde yüzde 10 civarında sandığa gitmeyenler oluyor. Bunların önemli bir bölümü ise sosyal demokrat seçmenler. Sandığa gitmeyen seçmenler lütfen sandık başına gidin ve oyunuzu kullanın” dedi.
Saim Topgül’ün tükenmeyen, durmak bilmeyen bir enerjiye sahip olduğunu belirten İl Başkanı Yıldırım, Topgül için “CHP’nin atom karıncası” benzetmesini yaptı.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim