Demokrasilerde kilidi halkın açacağını belirten Uslu, "Türkiye, tıkanmış bir sistemi açmak, yeni bir sisteme geçişi kolaylaştırmak bakımından bir an önce seçimleri yapmalı ve 'Seçim olmalıdır, olmamalıdır' tartışmasına son verilmelidir” dedi.

Türkiye'nin kuşatılmaya çalışıldığı bir süreçte düğümü halkın iradesinin çözeceğini kaydeden Uslu, "Biz seçimlere hazırız. Teşkilatlarımız da hazır ve zinde" diye konuştu.

CHP’lilerin yorumlarına ilişkin de Uslu, “Erken seçim kararı alırsanız niye aldınız, geç kalırsanız Türkiye taşımıyor diyorlardı. Düne kadar hükûmetten şikâyet eden bir siyasi partinin bunu söylememesi lazım. O zaman ‘biz seçime hazırız’ diye niye hodri meydan çektiniz bize. Bunları diyen adamların dilin kemiği yok demesi mümkün değil. Düşünerek, bilerek konuşmanız gerekir. Toplumu yanıltmadan doğru politikalar ortaya koymaları lazım. Seçime hazır değilseler de o onların sorunu. Biz her an seçime hazırız. 2002’den beri iktidarız. AK Parti iktidarı üst üste bütün seçimleri kazanmaktadır. Siyasi partilerin her an seçim hazırız demeleri lazım. Hatta onların bizi seçime zorlamaları lazım. Batıda öyledir. Oysa şimdi seçim yapmayın demeye getiriyorlar. Ağızdan çıkan bakla böyle ise, bunu açıklamalılar” diye konuştu.

Uslu, erken seçimin piyasaları olumlu etkileyeceğini belirtirken, hayırlı kararlarda acele edilmesi gerektiğini vurguladı.

AK Parti-MHP ittifakının başarı ihtimaline ilişkin soruya ise Uslu “Bize göre anket sonuçları yüzde 100 ittifakın başarısı ile sonuçlanacaktır. Buyursun onlar da ittifak yapsın. Kapı arkasında gizli ittifaklar arayışında olmak doğru değil. Her şey aleni olsun. Açıkça ittifak etsinler. Her şey kamuoyu önünde olsun. Demokrasilerde seçim düğün bayramdır. 24 Haziran Türkiye için hayırlı uğurlu olsun.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim