CHP Parti Meclisi Üyesi Tuncay Özkan, 7 Haziran 2015 seçimleri için işçi, emekli, çiftçi, öğretmen ve öğrencilere çeşitli vaatlerde bulundu.
CHP Çorum Milletvekili Av. Tufan Köse’nin, “Büyük Halk Buluşması” adlı toplantısına katılmak üzere ilimize gelen Özkan, 7 Haziran’da iktidara gelince 3,5 milyon işsize de iş kapısı bulacaklarının sözünü verdi.
Suçsuz olmasına rağmen 6 yıl cezaevinde kaldığını hatırlatarak konuşmasına başlayan Tuncay Özkan, o günlerde CHP Çorum Milletvekili Av. Tufan Köse’nin kendisine büyük destek verdiğini söyledi.
Evinde Atatürk’ün Bursa Nutku’nun bulunmasından dolayı Ergenekon Terör Örgütü’ne üye olmaktan suçlandığını dile getiren Özkan, “Atatürk’ün sancağını bir gün bile elimizden düşürmedim. Ben muhalifim, ben Atatürkçü’yüm dedim. Bizi susturmaya çalışırsanız Türkiye çöl olur dedim. Bugün Türkiye çöl oldu. O çöl bizi yargılayan savcıları da yuttu. Fakat bu çölden kurtulacağız. Umutsuzluğa kapılmayacağız. Ben cehennemden geldim. 517 gün tek kişilik hücrede kaldım. İnanın geldiğim yerde şeytan yoktu. Şeytanın hepsi sokaklardaydı” dedi.



“UMUDUN ADI CHP”
Ülkenin geleceği için tek umudun CHP iktidarı olduğunu vurgulayan ve 7 Haziran 2015 seçimleri için vaatlerde bulunan Özkan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Umutsuzluk nedir çok iyi biliyorum. Fakat tek umudun Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu da biliyorum. CHP’nin olduğu yerde umutsuzluğa yer yok. 7 Haziran’da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan, CHP’yi de iktidar yapacağız. 7 Haziran vicdanlılarla vicdansızların, iyilerle kötülerin kavgası olacak. Biz bu kavgayı kazanacak, iktidar olacağız.

“YOKSULLUK BİTECEK”
7 Haziran’da iktidara gelince 3,5 milyon işsiz vatandaşımıza iş vereceğiz. İşsizliği bitireceğiz. Atanamayan 370 bin öğretmenimizi atayacağız. Taşeron işçilerimizin tamamına kadro vereceğiz. Yoksullarımıza aile sigortası kartı vereceğiz. Vatandaşlarımız her ay 1300 liralık alışveriş yapabilecekler. Yoksulluğu ortadan kaldıracağız.

“EMEKLİLERE ZAM”
Emeklilere yüzde 100 oranında zam yapacağız. Yılda 1 kereye mahsus olmak üzere 1 maaş ikramiye vereceğiz. Emeklilerin sağlık pirim ödemesi uygulamasını ortadan kaldıracağız. Her mahalleye 1 tane kreş yapacağız. Eğitim parasız olacak. Üniversite öğrencilerimiz cemaat yurtlarında kalmak zorunda olmayacak. KYK yurtları ücretsiz, eğitim; bilimsel ve laik olacak. Petrol fiyatı ne olursa olsun çiftçi mazotu 2 liradan alacak. Ayrıca çiftçilerimizin ürününü tarladan, meyvesini dalından satın alacağız. Elektrik ve su ücretlerini de aşağı indireceğiz.

“SANDIĞA SAHİP ÇIKIN”
Sizlerden ricam her biriniz 10 kişiye CHP’yi ve vaatlerimizi anlatın. 7 Haziran’da sandığa sahip çıkın, oylarımızı çaldırmayın. Çünkü biz kaybedersek kadınlarımız, gençlerimiz kaybedecek. Geleceğimizi kaybedeceğiz. Onun için 7 Haziran’da katillerin hırsızların düzenini yıkacak, hesap soracağız. Türkiye’de yeniden adaleti sağlayacak, yeniden özgürlüğü getireceğiz.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim