Çorum’da 65 Sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Milli İrade Platformu, 1 Kasım seçimleri öncesinde bir deklarasyon yayınlayarak AK Parti’ye desteklerini beyan etmişlerdi. AK Parti’nin seçim çalışmalarına da bizzat katılan ve desteğini ortaya koyan milli İrade Platformu üyeleri seçimlerin ardından AK Parti İl Başkanlığı’na tebrik ziyaretinde bulundular.
AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ile görüşerek tebriklerini ileten Milli İrade Platformu üyeleri, ülkenin geleceği için dönüm noktası olan 1 Kasım seçimlerinden Ak Parti’nin tek başına iktidar olarak çıkmasının sevindirici olduğunu ifade ettiler. Platform üyeleri, bu seçimlerin ne denli önemli olduğunun bilincinde olarak ülke geleceğine katkı sağlamak için bir nefer olarak destek verdiklerini belirttiler.
Milli İdare Platformu’nu oluşturan sivil toplum kuruluşlarının ortaya çıkan sonuçtan Türkiye’nin geleceği ve içinde bulunduğu durumdan biran önce kurtulması bakımından son derece memnun olduğunu ileten platform üyeleri, İl Başkanı Bekiroğlu nezdinde tüm parti teşkilatlarını ve milletvekillerini kutladılar, başarılar dilediler.
AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu da ülkemiz için önemli olan 1 Kasım seçimlerinde çalışmalarıyla yanlarında olan Milli İrade Platformu üyesi Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.
AK Parti’nin 13 yıllık iktidarı döneminde katılımcı demokrasiden yana olduğunu ve özellikle de sivil toplum kuruluşlarına büyük önem verdiğini ifade eden İl Başkanı Bekiroğlu, AK Parti iktidarında ayrıca toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren son derece önemli adımların da atıldığına dikkat çekti.
AK Parti’nin yönetim biçiminin yanısıra ülkenin kaos ortamına düşmesini istemeyen duyarlı sivil toplum kuruluşlarının 1 Kasım seçimlerinde yanlarında olduğunu hatırlatan İl başkanı Bekiroğlu, Çorum’da da 65 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu platformun açık desteğin teşkilatlara büyük bir moral desteği olduğunu dile getirdi.
Rumi Bekiroğlu, "Burada sizlerin de taşın altına elinizi koymanız manevi olarak yanımızda yer almanız bizlere onur verdi, gurur verdi, kıvanç verdi. İkinci hususta saflarımızı daha da sıklaştırdık. Müslümanlar birer tuğla gibidir duvarı ördük ben bu manada görüyorum. Birlikten ve beraberlikten bir bereket doğdu. Ben buna inanıyorum biz buna idrak eden insanlarız ve bu şiarla düsturla hareket eden bir teşkilatız. AK Parti teşkilatı olarak sizlerin de bizlerin yanında olması tabi bir kez daha kıvanç ve onur veriyor. Bunun bilinmesini istiyorum. Hepinizin Emeğinize sağlık yüreğinize sağlık” dedi.
Bekiroğlu, 1 Kasım akşamı PTT önünde yaptıkları açıklamada kendisini en çok duygulandıran ve onure edenin Filistinli gençler olduğunu hatırlattı. Türk Milletinin sandığa attığı oy pusulasıyla sadece AK Parti’nin değil hem Türkiye’nin kaderini, hem de İslam Coğrafyası’nın kaderini, mazlumların kaderini belirlediğine dikkat çeken Bekiroğlu, “Bunda sizin de tuzunuz ve katkınız oldu. Bundan dolayı hem manevi uhrevi alem açıdan hem de psikolojikmen bir sevinç yaratmıştır” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim