Atatürk Düşünce Derneği Çorum Şubesi Başkanı Uğur Demirer, bugün Ankara'da meydana gelen, 96 kişinin öldüğü, 246 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyı kınadı.
Konuyla ilgili olarak ADD Çorum Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen Demirer, Ankara'daki “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi" için toplanma yeri olarak belirlenen Tren Garı önündeki bombalı saldırıyı protesto ettiklerini bildirdi.
“Hep söylüyoruz; terör bir insanlık suçudur. Nereden geldiği ve yapıldığı önemli değildir. Terörün her türlüsüne şiddetle karşıyız” diyerek terörün her türlüsüne karşı olduklarını vurgulayan Demirer, son dönemlerde artan terör olaylarının Suruç ile başladığını, bu olayların hangi amaca hizmet ettiğinin farkında olduklarını belirtti.
Suruç ile başlayan terör sürecinin hızla tırmandığını ve tırmandırıldığını vurgulayan Demirer, “Ben yaşam hakkının kutsal olduğuna inanıyorum. Ne olursa olsun ve biz bu saldırıyı nefretle, şiddetle kınıyoruz. Bilinmeyen bir yönetim anlayışı yüzünden böyle bir olay yaşandığında bir bilgi kirliliği oluyor. Arka arkaya acılar zinciri yaşıyoruz. Biz bu sürecin neye hizmet ettiğini de az çok anlıyoruz. Herhâlde şu söylenmek isteniyor topluma, bizim istediğimizi yapana kadar biz sizi yıldırmaya, sersemletmeye ve şaşkına uğratmaya devam edeceğiz.
Terörün temel hedeflerinden biri kitleleri yılgın hale getirmektir. İnsanları korku ve ürkü içinde yaşamaya zorlamaktır. Biz bu ülkede iç barışının sağlanmasının komşu ülkelerle ilişkilerimizin iyi hale getirilmesini, Türkiye açısından yaşamsal öneme sahip olduğunu düşünüyoruz. Ama ne hikmetse ülke istikrar içindeyken, seçmenler yönetenlere net mesajını vermişken, bu ülkeyi ortaklaşa ve birlikte yönetin demişken, neden olduğu bilinmeyen şekilde 3 ayda seçim sürecine götürülüyor. Bu seçim sürecinde de terör olayları hızla tırmanıyor. Saldırıda yaralılara acil şifalar diliyoruz. Yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyoruz. Kan üzerinden siyaset yapanları ve terörü şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim