Geçen yıl yaklaşık 12 ton sebze elde edilen proje kapsamında 2019'un ilk fide dikimi, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca'nın da katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Ağca, proje ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi.  "Yeşeren Umutlar" projesinin bu alanda Türkiye'de uygulanan ilk proje olduğunu belirten Ağca, mevsim itibarıyla serada salatalık, diğer alanda da domates, biber, soğan ve marul gibi sebzelerin üretimi yapıldığını, mevsime göre ürün çeşitliliği sağlanabildiğini ve yıl boyunca üretimin sürdürüleceğini kaydetti.

Yapılan çalışmayı Türkiye’de örnek proje gösteren Ağca, "Hükümlülerin rehabilitesi, toplumsal katkısı ve sosyal açıdan sağladığı katkılar göz önüne alındığında yapılan işin ne kadar değerli ve güzel olduğunu fark ediyoruz. Herhangi bir ticari maksadımız yok. Hem hükümlü arkadaşlarımız yeni bir meslek ve yetenek kazanıyor hem de kurumlardaki sebze maliyetleri azalıyor." ifadelerini kullandı.

Projede görev alan bazı hükümlü ve madde bağımlıları da yaptıkları işten keyif aldıklarını anlatarak, cezalarının bitmesinin ardından bu tür işlerde çalışabileceklerini söyledi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim