Başkent Ankara’da TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu eşliğinde tanıma fırsatı bulan öğrencilere Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, Yönetim ve Organizasyon Bölümü Yerel Yönetimler Programı Öğretim Elemanları Öğretim Görevlisi Halil İbrahim Aşgın, Öğretim Görevlisi Harun Kısacık, Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Medya ve İletişim Programı Öğretim Elemanı Öğretim Görevlisi Gökhan Şenyurt da eşlik etti.

TBMM’deki gezide Yerel Yönetimler programı ekibini ağırlayan Milletvekili Uslu, öğrencilere TBMM’nin işleyişi hakkında bilgi verdi. SBMYO Müdürü Işık da Salim Uslu’ya gösterdiği ilgi için teşekkür etti. Öğrenciler 15 Temmuz gecesi TBMM’de yaşananlar hakkında bilgi alarak bombalanan ve müze haline getirilen bölümleri de ziyaret etme imkanı buldu.

ABB’YE ZİYARET

Öte yandan Ankara’ya giden öğrenciler ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne de teknik gezi düzenledi. Öğrencileri burada Ankara Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ramazan Kabasakal karşıladı. Ramazan Kabasakal, Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda yaptığı sunumla belediyenin genel yapısı, Ankara’nın ve belediyenin tarihçesi, birimleri ve belediye meclisi hakkında detaylı bilgiler verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü etkinlikler ve hizmetler hakkında da öğrenciler bilgilendirildi.

ABB Başkanı Mustafa Tuna ile de biraraya gelerek sohbet etme imkanı bulan öğrenciler daha sonra belediye birimlerini de gezerek çalışmaları yerinde inceledi. Gezi sonunda ise öğrenciler tarafından ABB Genel Sekreteri hemşehrimiz Doç. Dr. Asım Balcı ve Ramazan Kabasakal’a hediyeler verildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim