Etkinliğin açış konuşmasını yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zekeriya Işık, “Orta ve Yeniçağ Avrupa’sında engelli insanların arızalı olarak görüldüğü, ateşte yakılarak ruhu şeytandan arındırılarak Tanrı’ya havale edildiği zamanlarda bu coğrafyada Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde engelli, akli melekeleri yerinde olmayan insanlar için açılmış darüşşifaları, hastaneleri görüyoruz. Sultan II. Bayezit ve Haseki Hürrem Sultan tarafından kurulan darüşşifaların bu bağlamda günümüz dünyasında nam saldığını görüyoruz. Sultan II. Abdülhamit döneminde İstanbul’da dilsiz mektebinin açıldığını daha sonra buraya görme engelliler için bir sınıf eklendiğini görüyoruz” dedi.

Doç. Dr. Işık, programa katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek’e, kısa film etkinliğine katkı sunan Genç MÜSİAD Başkanı Emre Çıtak ve yönetimine teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Çorum Genç MÜSİAD Başkanı Emre Çıtak ise, “Engellilik aslında kafamızda oluşturduğumuz bir perde gibidir, bu perdeyi tamamen ortadan kaldırmak bizim elimizde. Gerçekleştirilen bu etkinlikte olduğu gibi diğer projelerde de yer alan kardeşlerimin hayata katılma ve sosyalleşme konusunda tereddütleri bulunan diğer engelli kardeşlerimize örnek olduğunu düşünüyorum. Bu kapsamda Genç MÜSİAD olarak ve bireysel olarak engelli kardeşlerime katkı sağlayacak her türlü projeye açık olduğumuzu belirtmek isterim. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği bulunan okul yönetimimize, hocalarımıza ve öğrenci kardeşlerimize tekrar teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından Medya ve İletişim Programı ile Sosyal Hizmetler Programı öğrencileri tarafından hazırlanan “Zahir, Ağabey, Keşke Gerçek Olsa, Bir Gün Sende” isimli engellileri konu alan kısa filmlerin gösterimi gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zekeriya Işık, Çorum Genç Müsiad Başkanı Emre Çıtak, Hitit Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

(Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim