Anitta Otel'de Cumartesi günü gerçekleştirilen toplantıda, CHP İl Örgütü'nün son 3 aylık çalışmaları masaya yatırılarak, partililerden görüş alındı.
Toplantının saat 10:00'da başlayan sabah bölümüne CHP Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Selahattin Emre, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, CHP eski Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ve Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere'nin yanı sıra İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri, ilçe Belediye Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Hasan Suvacı başkanlığındaki CHP İl Örgütü'nün il merkezi ve ilçelerde son 3 ayda gerçekleştirdiği çalışmalar sinevizyonla katılımcılara sunuldu.
Ardından kürsüye gelen CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, İl Danışma Toplantısı'nın Parti Örgütü'ne yol gösterici olacağını belirterek, söz alacak tüm partililerin görüşlerini çok önemsediklerini vurguladı.
Ülke gündemine ilişkin görüşlerini de aktaran Suvacı, AKP Hükûmeti'nin Güneydoğu'yu PKK terör örgütüne teslim ettiğini belirtti.
Hasan Suvacı, Hükûmet'in "Açılım" ve "Çözüm Süreci" politikalarını sert bir dille eleştirerek, "Türkiye, 7 Haziran'dan bu yana hemen her gün bölücü teröre şehit verdiği evlatlarının acısını yaşıyor. Bu ateş, 78 milyonun yüreğini yakıyor. Halkımızın korku içinde suskun, sinmiş ve ürkek hâli gerçekten hüzün verici." dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerinin AKP kanadından eleştirilmesini de haksız bulduğunu söyleyen İl Başkanı Suvacı, daha önce İçişleri Bakanı'nın "Reza Zarrab'ın önüne yatarım" şeklinde benzer bir ifade kullandığını hatırlatarak, "İçişleri Bakanı o zaman kullandığı bu sözlerle şimdi ABD'de kara para aklama suçundan tutuklu bulunan Zarrab'ı ne kadar güçlü bir şekilde koruma altına alacağını belirtmişti. Üstelik Bakan'ın bu sözlerinin ardından verilen gensoru, AKP'nin oylarıyla reddedilmişti. Yani daha önce AKP'liler bu ifadeyi 'edepsiz' bulmamışlardı. Şimdi ise Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'nu, çocuk istismarcılarını Aile Bakanı'nın yakışıksız biçimde savunması karşısında, daha önce 'koruma-kollama' anlamı taşıyor diye kabullendikleri aynı sözlerle eleştirmesi nedeniyle linç girişimine başlamaları büyük bir tutarsızlık." diye konuştu.
Suvacı'nın konuşmasından sonra ise toplantının Divan Heyeti oluşturuldu. CHP İl Başkan Yardımcısı Yüksel Aydemir başkanlığındaki Divan Heyeti'nde yer alan diğer isimler Cahide Çırakoğlu, Mehmet Altunkeser, Büşra Karanfil ve Haydar Kurtçu olarak belirlendi.
Toplantının sabahki bölümü basına kapalı olarak tamamlanırken, öğle yemeğinin ardından geçilen ikinci oturuma CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de katıldı.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim