Büyük Önder’in ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’de Atatürk Anıtı’nda bir araya gelen kalabalık, Atatürk için 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu.
Atatürk Anıtı’nda düzenlenen anma programına Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Baro Başkanı Altan Akpınar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Abdurrahim Başbuğ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
Sırasıyla Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, CHP, VP ve ADD çelenklerinin konulmasının ardından 09.05'de 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilen bayrak yarıya indirildi. 
Çorum'da kamu kurum ve kuruluşlarına ait sirenler ve trafikteki otoların kornaları, saygı duruşu boyunca çalındı. Anıt çevresinde 1 kız, 1 erkek öğrenci, 1 inzibat eri ve 1 polis tarafından sabah başlatılan saygı nöbeti, akşam saatlerine kadar devam etti.
Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen programdan sonra Devlet Tiyatrosu Salonu'nda Özejder Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan etkinliğe geçildi.


(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim