İddialara göre olay Çorum merkezde bir banka şubesinde meydana geldi. 42 yaşındaki İsmail O., banka şube yetkilisi A.Ç.B.’yi telefonla arayarak kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtıp vereceği hesaba 30 bin lira yatırmasını istedi. Banka yetkilisi ise savcı sandığı kişinin verdiği hesaba 30 bin lira yatırdı ve tekrar savcıyı arayıp, “İstediğiniz para hesaba geçildi” dedi. Bunun üzerine savcı ise kendisinin böyle bir talebi olmadığını söyleyince dolandırıldığını anlayıp şikayetçi oldu.

İSTANBUL’DA YAKAYI ELE VERDİ
Banka yetkilileri bir taraftan polisi arayıp diğer taraftan ise hesaba yatırılan parayı kurtarmak için işlem başlattı. Yapılan çalışmalar sonucu paranın 3 bin lirası bloke edilerek kurtarılırken dolandırıcı 27 bin lirayı çekip kayıplara karıştı. Polis dolandırıcılık olayı ile ilgili geniş çaplı çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucu dolandırıcının kimliği tespit edilerek İstanbul’da yakalandı.

ZANLI ÇORUM’A GETİRİLDİ
Dün akşam Çorum’a getirilen İsmail O., emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi. Zanlı suçlamaları kabul etmedi. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim