Suruç’ta yaşanan katliamı protesto etmek amacıyla önceki akşam Eğitim-Sen binası önünde toplanan gençler ile STK temsilcileri, sloganlar eşliğinde Postane önüne kadar yürüdü.
Burada KESK Çorum Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nevzat Veldet, Çorum Emek ve Demokrasi Platformu adına basın açıklamasında bulundu.
AKP’nin izlediği mezhepçi ve milliyetçi Ortadoğu politikasının ülkemizi patlamaya hazır bir mayın tarlasına dönüştürdüğünü belirten Veldet, “Katiller de, bu ortamı hazırlayanlar da belli. 5 Haziran’da Diyarbakır’da da aynı plan uygulanmak istendi. Orada insanlarımızın soğukkanlılığı ve tedbiriyle katliam 5 insanımızın yaşamını yitirmesi ve onlarca yaralı ile sonuçlandı. Ne yazık ki, bugün Suruç’ta onlarca gencimiz vahşi saldırı sonucu yaşamını yitirdi” dedi.
Katillere bu zemini hazırlayan politikaları uygulayanların tarih önünde hesap vermekten kurtulamayacağını ifade eden Veldet açıklamasında şöyle sürdürdü:
Suruç‘ta yaşanan saldırı ile gerçekleştirilen katliam sadece gençlerimize karşı değil, aynı zamanda Türkiye‘de ve Ortadoğu‘da özgürlük, barış ve kardeşlik mücadelesi yürütenlere karşı yapılmıştır. Öfkemiz büyük, ancak sözün bittiği noktadayız.
Biz emek, demokrasi ve barış savunucuları olarak her zaman olduğu gibi savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı savunmaya devam edeceğiz. En ufak insani değerden nasibini almamış katiller sürüsünün gerçekleştirdiği saldırıyı nefretle kınıyor, yaşamlarını yitirenlere başsağlığı, yakınlarına sabır ve metanet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”
EYLEMCİLERE SÖZLÜ SALDIRI
Basın açıklaması sonrası; “Katil IŞİD, işbirlikçi AKP, Faşizme karşı omuz omuza, Yaşasın halkların kardeşliği” şeklinde slogan atan eylemcilere, Hürriyet Parkı önünde toplanan bir diğer grup; bozkurt ve Rabia işareti yaparak sözlü saldırıda bulundu.
Küçük çaplı arbedenin yaşandığı PTT önünde, her iki grup da olaysız bir şekilde dağıldı.
(Onur MÜLAZIM)

Editör: TE Bilisim