“Savaşa karşı barış için hizmet üretilmeyeceğini” belirten Eğitim-Sen’den bugün gerçekleştirilecek olan eylemle ilgili şu açıklama yapıldı:
“Emek ve meslek örgütleri olarak defalarca kez, siyasi iktidarın, savaş politikalarını tırmandırarak ülkemizi sürüklediği “uçuruma” dikkat çektik. Çocukların, kadınların, gençlerin, yoksulların kanının aktığı, anaların gözyaşının kurumadığı, insanlarımızın yıllarca unutamayacakları acılar yaşayacakları ve iki halkın birarada yaşama umudunun gittikçe tükendiği bir savaşa ne içeride ne de dışarıda asla razı olmadığımızı her alanda dile getirdik.
Halkın barış isteğini haykırmak için 10 Ekim’de Ankara’da yapmaya çalıştığımız uyarı mitingi kana bulandı, 101 insan katledildi, onlarcası yaralandı.
Bizler, sadece üyelerimize değil, halkımıza karşı da duyduğumuz sorumluluk ve vicdanlarımız gereği, bugün burada bir kez daha ülkemizin yüz yüze kaldığı bu trajediyi, ölümleri dile getirmek istiyoruz.
Savaş sürdükçe kan ve gözyaşı akmaya devam edecek. Duymayan kulaklara, görmeyen gözlere de sesleniyoruz: Bu topraklarda kimsenin ölmesini istemiyoruz! Sendikalar olarak, meslek örgütleri olarak, demokratik kitle örgütleri olarak biz barışın tarafındayız! Görevimiz, insanlarımızın öldürülmesine, ölmesine seyirci kalmak değil, insanları yaşatmaktır.
Savaşa karşı barış için 11.30’da Özdoğanlar Sineması önünde toplanıp Saat Kulesi’ne yürüyeceğiz. Bütün sendikaları, meslek örgütlerini ve halkımızı bu onurlu yürüyüşe sahip çıkmaya ve birlikte olmaya çağırıyoruz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim