Gökmen, tek adam iktidarı altındaki yayılmacı emelleri temelinde Suriye ve Libya’da sürdürdüğü müdahaleleri ve Doğu Akdeniz’de gerilimi tırmandıran hamleleriyle tekelci burjuvazinin çıkarları temelinde ülkeyi savaşların içine sürüklediğini ve halkı yeni tehditlerle yüz yüze bıraktığını belirten Gökmen, açıklamasında şunları dile getirdi:

“ABD ve Rusya’nın başını çektiği emperyalist güçler arasındaki çelişkilerden yararlanarak paylaşım mücadelesinden pay kapma politikası, bu güçlerin Erdoğan iktidarının yayılmacı emellerini birbirlerine karşı kullanmasına yol açmakta; Türkiye’yi bölgedeki savaş girdabının içine daha fazla çekmektedir.

Pandeminin de ağırlaştırdığı ekonomik kriz nedeniyle işçi-emekçiler daha fazla işsizlik ve yoksulluğa sürüklenirken Türkiye, ülkedeki iktidarın yayılmacı politikalarının bir sonucu olarak 2019 verilerine göre, 20,4 milyar dolar ile gayri safi milli hasılasına (GSMH) göre silahlanmaya en fazla kaynak ayıran 5. ülke durumundadır.

Emperyalistlerin ve kapitalist gericiliğin savaş ve yıkım politikalarına karşı, barış için birlik, mücadele ve dayanışmayı büyütme çağrısıyla işçi sınıfı ve halklarımızın Dünya Barış Günü’nü selamlıyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim