Çorum Devlet Tiyatrosu’nda Selda Erdost’un yönetimindeki koronun konseri Sultaniyegâh ve Suz-i Dil makamlarında şarkılar ve kadın solistlerin seslendirdiği bahar ve aşk şarkılarıyla sanatseverlere muhteşem bir gece yaşattı.

Vali Yardımcısı Coşkun Doğan, İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ömer Arslan başta olmak üzere yüzlerce sanatseverin ilgiyle izlediği konseri Fatma Nur Çetin sundu.

Konserin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, yaptıkları her işte Vali Necmeddin Kılıç’ın desteğini gördüklerini belirterek kendisine teşekkür etti. Çorum’da kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde halen 30 civarında projeyi yürüttüklerini ve bunları 4 yıl içinde tamamlamayı planladıklarını anlatan Arslan, bu yatırımlar tamamlandığında dünya kültür mirasına evsahipliği yapan Çorum’un kültür ve turizm alanında ülkenin en iddialı şehirlerinden biri haline geleceğini vurguladı.

Klasik Türk Musikisi’nin Anadolu coğrafyasının en kıymetli hazinelerinden olduğunu belirterek bu güzelliği koruyarak gelecek nesillere aktarma sorumluluklarından da bahseden Ömer Arslan, bu sorumluluğu yerine getirme adına oluşturdukları Türk Sanat Müziği Korosu ile sanatseverlerin karşısında olduklarını, bu vesile ile ilimizde Türk Sanat Müziği dünyasına 58 yılını veren üstad Halil Özçelebi ile Koro Şefi Selda Erdost’a teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

“Halil Özçelebi, Behiye Özeşer, Elif Özge Maz (ud), Şahin Yalçın ve Tülay Demirbaş Şirin (keman), Nurullah Sağlamkaya (ney), Nuri Sezikli (tanbur), Fatih Özçelebi ve Hülya Gökeşme (ritm), Ankara Radyosu sanatçıları Hüseyin Başcambaz (keman), Sinan Altınbaş (kanun), Gökhan Yıldır (klarnet)” den oluşan saz heyetinden Kanuni Hacı Arif Bey’in Sultanıyegah Peşrevi ile başlayan ve iki bölüm halinde icra edilen konser gerek koro gerekse solistlerin performansları ile izleyenleri büyüledi.

“Şarkılar Seni Söyler” teması ile aşk ve bahar şarkılarından oluşan konseri ile ayakta alkışlanan Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korosu’nda şu isimler görev aldı; “BAYAN KORİSTLER: Ebru Erdem, Behiye Özeşer, Tülay Demirbaş Şirin, Şirin Çizmeci, Hülya Gökeşme, Zehra Öztürk, Elif Özge Maz, Neslihan Özkan, Ebru Peker, Şermin Ağırcan, Günsel Damatoğlu, Esra Damar, Emel Ayduğan Çınkır, Yıldız Yeter, Ayşe Öge, Nihal Kutsal. ERKEK KORİSTLER: Halil Özçelebi, Zeki Kaya, Şahin Yalçın, Nurullah Sağlamkaya, Fatih Özçelebi, Nuri Sezikli, Hüseyin Erdost, Burhan Erdem, Sinan Odabaş, Hikmet Şahinbaş, Abdurrahim Kahraman, Mehmet Mazman, Muzaffer Mazman, Mahmut Baydur, Murat Efe, Okay Mert Ateş, Ömer Turan Çiftçi.”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim