Çorum Belediyesi, tarihimizin en acı olayları arasında yer alan ve on binlerce askerimizin donarak şehit olduğu Sarıkamış’ı, Devlet Tiyatrosu Salonu’nda düzenlenen program ile andı.
“Harekatın 100. Yılında Sarıkamış” isimli bir programda, Sarıkamış belgeseli, Sarıkamış resim sergisi ile Sarıkamış için yazılmış orijinal türküler ve ilahiler yer aldı.
Vali Ahmet Kara ve eşi Mesude Kara, İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, Yargıtay Üyesi Zihni Doğan, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ve çok sayıda seyircinin katıldığı program duygusal anlara sahne oldu.
Tasavvuf Musiki’nin ve Türk Sanat Müziği’nin önemli bestekârlarından Üsküdar Musiki Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Amir Ateş'in Kur'Kerim tilaveti ile başlayan program, Amir Ateş’in Sarıkamış programı için bestelediği ilahileri seslendirmesi ile devam etti.
Sanatçı Recep Ergül tarafından Sarıkamış için bestelenmiş türkülerin 6 dilde seslendirildiği gecede ünlü sanatçı Gökhan Güney, Doç. Dr. Mehtap Demir, Selim Bölükbaşı, Şahin Arıkan sahne alarak Arapça, Kürtçe, Lazca ve Çerkezce eserler seslendirdi.
Salonu dolduran seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan programın sonunda konuşan sanatçı Recep Ergül, Sarıkamış'ta en çok şehit veren illerden birinin Çorum olduğunu belirtti. Şehit olmuş Çorumlu şehitlerin isimlerini tek tek söyleyerek yoklama alan Ergül, daha sonra “Yemen Türküsü”nü salondaki seyircilerle birlikte söyledi.
Çorum Valisi Ahmet Kara da gece sonunda yaptığı konuşmada Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. Sarıkamış’ın bir-iki saatte anlatılacak bir şey olmadığının altını çizen Vali Kara, “Sarıkamış gerçek bir destandır. Sarıkamış kahramanlığın adıdır. Cesaretin, yiğitliğin, tahammülün, sabrın adıdır. Sarıkamış soğuğun adıdır. Sarıkamış şehitliğin adıdır.” dedi.
Vali Kara, Sarıkamış’ta kendi dedesinin de şehit olduğunu da belirterek tüm şehitleri rahmetle andı. Program fuaye alanında açılan Sarıkamış resim sergisi ile sona erdi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim