Bosna Parkı’nda önceki akşam gerçekleştirilen etkinlikte Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın ile sendikanın üniversite temsilcisi Doç. Dr. Ali Köse birer konuşma yaptı.
Üyeler arasında görüş alışverişinde bulunan gecede konuşan Türk Eğitim-Sen Hitit Üniversitesi Temsilcisi Doç. Dr. Ali Köse, gerek ülkede, gerek ilimizde gerekse üniversitede sendika olarak üye sayılarının istikrarlı şekilde arttığını ve geçen yıl yetkiyi kılpayı kaçırdıklarını kaydetti. Köse, “Türk Eğitim-Sen, yüzde yüz yerli ve yüzde yüz milli bir sendikadır. Ülkemizin her noktasında aynı duygu ve düşünceleri paylaşan Türk Eğitim Sen; iktidarlarla büyüyen değil, eğitim çalışanları ile yürüyerek büyüyen bir sendikadır. Türk Eğitim-Sen alnı açık başı dik çalışanların sendikasıdır” diye konuştu.
Hitit Üniversitesi’nde sendika üyelerine yönelik baskıların arttığını söyleyerek Türk Eğitim-Sen olarak haksızlık karşısında susmayacaklarını bildiren Selim Aydın ise kamu çalışanlarının tek ve en güçlü sesi olmaya devam edeceklerini bildirdi.
Memurun iş güvencesinin tehdit altında olduğunu belirterek bu noktada en büyük direnç merkezinin Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olduğunu dile getiren Selim Aydın, ilkeli, ahlaklı ve mücadeleci bir anlayış içerisinde çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
Bugüne kadar Hükümet yandaşlığı veya sadece ideolojik sebeplerle sendikacılık mücadelesi yapmadıklarını ve tüm kamu çalışanlarına TES’i yetkili hale getirmek için çağrıda bulunduklarını söyleyen Aydın, “Günümüzde bazı idareciler görev aldıkları kurumlarda makam odalarını ikna odalarına çevirmiş durumda. Milli Eğitim Müdürlüğü gibi Hitit Üniversitesi’nde de durum bu hale geldi. Bir Daire Başkanı’nın çalışanları Hükümet yandaşı sendikaya davet etmesi, davet değil tehdittir. Hak gaspları, haksız ve hukuksuz görevden almalar, mobbingin had safhada olduğu kamuda çalışanların sorunlarının çözümüne öncelik vermeyi sürdüreceğiz. Kamu-Sen bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da memurun her türlü sorununda yanında olacaktır. Çorum’daki tüm kurumlar gibi Hitit Üniversitesi’nde de yetkiyi almaya çalışacağız. Birlik beraberliğimizi daha büyük çoğunluklarla birleştirerek sarı sendikaya alanları dar etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.



(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim