Çorum Belediyesi, Saraybosna’da Türkçe öğrenen gençlere kırtasiye yardımında bulunuyor.
Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezi ile birlikte yapılan proje ile Bosna Hersek’te Türkçe’yi seçmeli ders olarak seçen öğrencilere kırtasiye dağıtımı yapacak. Kırtasiye malzemeleri yola çıkarken, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü başkanlığındaki heyet ise 11-16 Kasım tarihlerinde Bosna Hersek’e giderek öğrencilere eğitim setlerinin dağıtımını yapacak.
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Yunus Emre Enstitüsü tarafından 2011’de başlatılan ve Bosna Hersek Kantonlarında Türkçenin seçmeli yabancı dil dersi olarak öğretilmesi projesi ile Bosna Hersek’teki ilkokul, ortaokul ve liselerde Türkçeyi kredili seçmeli yabancı dil dersi olarak seçen öğrencilerin ders araç-gereçlerinin karşılanması ve ilköğretim çocuklarını Türkçe öğrenmeye teşvik etmek amacıyla yürütülen “Bosna Hersek Türkçe Öğreniyor” projesine Çorum Belediyesi olarak katkı sunduklarını söyledi.
Defter, kurşun kalem, uçlu kalem, kalemlik, boya setleri, fırça, cetvel, pergel, silgi, resim defteri v.b. kırtasiye malzemelerini içeren 4000 adet malzeme bir tırla Bosna Hersek’e hareket ettiğini vurgulayarak “Çorum Belediyesi olarak Türkçe’nin öğrenilmesinde, yaygın bir dünya dili olmasında üzerimize düşen neyse yerine getirmeye çalışıyoruz. Biz orada yaşayan halkla kardeşlik ve akrabalık bağlarımızın devam etmesini ve daha da kuvvetlenmesini istiyoruz. Yola çıkan bu malzemeleri inşallah Kasım ayı içerisinde Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün organizasyonunda Bosnalı gençlerimize bizzat takdim edeceğiz. ” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim