Kavuncu’nun açıklamalarını tebessümle karşıladığını, hatta bu yazıyı kaleme alırken de gülme krizine girdiğini belirten İYİ Parti İl Başkanı Özsaçmacı, AK Partili sözcülere kendilerine mizahı hatırlattıkları için teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sevgili hemşerilerim; Sizlerden özür dileyerek başlamak istiyorum. Nedeni şudur ki beriğunden (dünden) beri telefonlarım susmuyor, mesajlara cevap veremiyorum, o kadar yoğun. Çorumlu hemşerilerim siyasi görüş farkı gözetmeksizin hemen hepsi AK Parti’ye oy vermiş hemşerilerim başta olmak üzere ortak söylem şu şekilde oldu: Her biri gülerek bu ‘Kavuncu’ kim diye sordular. Benim serzenişim nedeni ile açıklamasını okumak durumunda kalmışlar. İnanın dünden (beriğun) beri hiç bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum ve halen… Siyaseti bu kadar eğlenceli hale getiren AK Partili sözcülere bize mizahı hatırlattıkları için ayrıca teşekkürlerimi sunarım.

Biz bilmediklerimizi sorup Çorum adına ne aşamadayız öğrenmek istemekteyiz. Lakin sizin içinde bulunduğunuz durumu anlamak zor. Bilmediğini, bilmemek nasıl bir duygu? Milletvekili tanımını siyasetin illerde partiler aracılığı ile yapıldığını muhalefetin sorular sormasının ne anlama geldiğini bilemeyip Çorum’da tanınırlığı olmayan birini daha fazla gündemde tutmamak adına bu bahsi yerel bir siyasi olarak noktalamak istiyorum.

Kusura bakma Kavuncu yan gomşuları (Yozgat, Amasya, Tokat, Çankırı, Kastamonu, Kırıkkale) gunülediydik ecimcik, çok üzgünüz. Seni muhaat ol diye seçdiydik. Kusura bakma bizim göbeller yosa mazlımdır. Bu bıldırdan kurulan İYİ’lermi ne varmış beriğun bizim göbellere haydi combam diye diye yelikdirmişler, hükümete sorular sormuşlar. Bizimkiler deşenek oynar, muzunnaslık yaparlar kusura bakma. Sizden önce bizler Çorum’da bişaal, ilistir gibi patika yollarda alenip saesek oynardık, vesayiti bilmediğimizden tomofili görünce heyecanlanır yuğürdürdük ayağımız tokecirdi, ha bakalım dengil donbalak olurduk. Avgunlar bicimcik olduğunda havada teyyareye mayıl mayıl bakardık bizimde paşaportumuz olucak mı? Diye. Bostan kırar şilepesini üstümüze süreriz. Tren bizim nemelazım çatmata oynarız. Yıllardır bekliyoruz ığıldak oluverir dediydik olmadı. Çoodürümçüş oynamaya devam ,daha çok göresiyeceğe benziyoruz.”

Öte yandan İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Erkan Yıldız da bir açıklama yaparak Kavuncu’ya cevap verdi. Siyasilerin görevinin Çorum’un dertlerini, sıkıntılarını çözüme kavuşturulması için çaba göstermek olduğunu hatırlatan Erkan Yıldız, “Sayın Çorum Milletvekili Erol Kavuncu. Bizim amacımız size siyasi ders vermek değil, belki bilmiyorsunuzdur. Size hatırlatayım. Çorum’da milletvekili olmayan bir partiyiz. Partilerin milletvekili olmayan yerlerde TBMM’de temsilen fahri vekilleri vardır. Bizim de vekilimiz Sayın Şenol Sunat’tır. Biliyoruz ki, sayın vekilimizin Çorum için vermiş olduğu önerge ağrınıza gitti. Çünkü adıyla dalga geçtiğiniz tren yolu ve havaalanı hep askıda kaldı, her seçimde ısıtıp ısıtıp Çorum’un önüne koydunuz. Çünkü bunu seçim yatırımı gördünüz. Şapka düştü kel göründü ya bu havaalanı tren Çoruma gelecek ya da Çorum sizi trene bindirip yollayacak. Maşallah yazmışsınız şunları şunları yapıyoruz diye. Allah sizden bin kere razı olsun Çoruma yapacağınız yatırımlar için ama bir taraftan yaparken kaybettiklerimize de sahip çıkın” görüşüne yer verdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim