Açıklamada; "Hastalığın ilk görüldüğü tarihten itibaren başlatılan aşılama çalışmaları neticesinde büyükbaş hayvan popülasyonun %87’si aşılanmış, bulaşmanın engellenmesi konusunda ciddi bir başarı sağlanmıştır" denildi.
Açıklamada şu bilgiler verildi:
"İlimiz merkez ve ilçelerinde şap hastalığı çıkışına bağlı olarak, 05.05.2016 tarihinde 2016/04 sayılı Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon Kararı gereğince alınan kordon ve karantina tedbirleri ile hayvan pazarları kapatılmıştır. Hastalığın ilk görüldüğü tarihten itibaren başlatılan aşılama çalışmaları neticesinde büyükbaş hayvan popülasyonun %87’i aşılanmış, bulaşmanın engellenmesi konusunda ciddi bir başarı sağlanmıştır.
Hastalık mihraklarının bitmesi, iyileşmelerin tam anlamı ile gerçekleşmesi ve çevre illerde de pazarların açılmasının ardından, 21.07.2016 tarihinde Vali Yardımcısı Fikret Zaman’ın başkanlığında toplanan Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon Üyeleri 2016/5 sayılı Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon kararı ile il genelinde kapalı olan hayvan pazarlarının 25.07.2016 tarihinden itibaren tekrar açılmasına karar verilmiştir.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim