Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Örgütü’nde önseçim heyecanı yaşandı. 7 Haziran’daki Genel Seçimler’de milletvekili sıralamasını belirlemek üzere Genel Merkez’in belirlediği 55 şehirden biri olan Çorum’da dün hakim denetiminde önseçim yapıldı.
İl genelinde yaklaşık 12 bin CHP üyesinin sandığa gittiği önseçim, tam bir festival havasında gerçekleşti. Çorum Merkez’de ise Bahçelievler İlkokulu’nda yapılan oy kullanma işlemi dün sabah 08.00’de başladı. Saat 17:00’ye kadar süren önseçimde 9 aday adayı yarıştı.
Hakim huzurundaki seçimde sandıkların sayımının tamamlanmasıyla birlikte Milletvekili Tufan Köse 5 bin 243 oy alarak genel seçimde ilk sırayı aldı. Onu 4 bin 607 oyla Muharrem Bozdoğan, 4 bin 26 oyla Dinçer Solmaz ve 3 bin 820 oyla Saim Topgül izledi. Önseçimde diğer adaylardan Cengiz Atlas 2 bin 948 oyla beşinci, Ulaş Yıldırım 2 bin 740 oyla altıncı, Turgut İlgü 2 bin 510 oyla yedinci, Halis Durkaya Bin 874 oyla sekizinci ve Nejdet Sülünoğlu ise 887 oyla dokuzuncu çıktı.
Öte yandan ilçelerdeki CHP üyeleri ise oylarını Alaca METEM Lisesi, Bayat Çok Programlı Lisesi, Boğazkale Merkez İlköğretim Okulu, İskilip Azmi Milli İlkokulu, Kargı CHP Binası, Laçin Çok Programlı Lise, Mecitözü Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Oğuzlar İlkokulu, Ortaköy Yüzüncü Yıl İlköğretim Okulu, Osmancık Atatürk Ortaokulu, Sungurlu Fatih Ortaokulu ve Uğurludağ Atatürk İlköğretim Okulu’nda kullandılar.
Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın denetimde yapılan seçimlerde partili üyeler mevcut Milletvekili Tufan Köse’nin de yer aldığı 9 milletvekili aday adayı arasından en az 2, en fazla ise 4 milletvekili aday adayının ismini işaretleyerek tercihte bulundular.
CHP’li üyelerin yoğun ilgi gösterdiği önseçimde 9 aday adayı, daha önce belirlenen kura sonucunda soy isimlerine göre oy pusulasında şu şekilde sıralandı: 1-Saim Topgül, 2-Ulaş Yıldırım, 3- Cengiz Atlas, 4-Muharrem Bozdoğan, 5- Halis Durkaya, 6-Turgut İlgü, 7- Tufan Köse, 8-Dinçer Solmaz, 9- Necdet Sülünoğlu
Önseçim sonucunda partili üyelerin iradesiyle ortaya çıkan sıralama, CHP Genel Merkezi tarafından 7 Nisan’da kesin liste olarak Yüksek Seçim Kurulu’na bildirilecek.
CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, Çorum genelinde yaklaşık 12 bin parti üyesinin sandığa gittiğini ve bunlardan yaklaşık 8 bin üyenin Merkez İlçe’de oy kullandığını belirterek, önseçim sonucunda ortaya çıkan sıralamadaki ilk 4 ismin, hiçbir değişiklik yapılmadan 7 Haziran Seçim Listesi’nde aynen yer alacağını anımsattı.
CHP Genel Merkezi’nin demokrasinin gereğini yerine getirerek, üyelerinin görüşünü almasının önemine dikkat çeken Gürsel Yıldırım, “Bir şölen havasında geçen önseçime tam bir demokratik olgunlukla katkı sunan aday adaylarımızı ve tüm üyelerimizi tebrik ediyorum.” dedi.






(Recep SERBES)


Editör: TE Bilisim