Cumhuriyet Halk Partisi’nin Lozanevler Parkı’nda düzenlediği ve bölge sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği miting, yerel sanatçı Ercan Aygün tarafından verilen konser ile başladı.

Mitinge İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Milletvekili Adayları Tufan Köse, Burçin Solmaz Polat, Gürsel Yıldırım, Mehmet Tahtasız, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, İl ve Merkez İlçe Yöneticileri, Kadın ve Gençlik Kolları Yönetici ve üyeleri, Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin, Mecitözü İlçe Başkanı Atiye Yaşar ile partililer ve mahalle sakinleri katıldı.

Lozan Parkı’nı dolduran kalabalığa seslenen CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, 24 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çektiği konuşmasında, seçmenlerden mutlaka sandığa gitmelerini isterken, sayım esnasında da sandıklarının başına giderek, oylarına sahip çıkmalarını istedi.

Daha sonra söz alan CHP Çorum Milletvekili 4. Sıra Adayı Mehmet Tahtasız ise konuşmasında Cumhuriyet döneminde gerçekleştirilen yatırımlara bilgiler verirken, 16 yıllık AK Parti iktidarında bu kazanımların özelleştirme adı altında yok pahasına yandaşlara peşkeş çekildiğini anlattı.

CHP 3. Sıra Milletvekili Adayı Gürsel Yıldırım da konuşmasında Çorum’da 2 vekil çıkarmak için çok az bir oya ihtiyaçları olduğunu belirterek, başka partilere oy kaymasının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. CHP’nin Çorum’da 2 vekil çıkarma şansını yakaladığını anlatan Yıldırım, “Artık çok az bir oyla ikinci vekilimizi kaybetmek istemiyoruz. Bu nedenle sandığa gideceğiz; Cumhurbaşkanlığı’na adayımız Muharrem İnce, vekillik için de partimiz CHP’ye oy vermek zorundayız” şeklinde konuştu.

CHP 2. Sıra Milletvekili Burçin Solmaz Polat, adalet için, haksızlığa, yolsuzluğa dur demek için geldiklerini, sarayda saltanat sürenler için halk için geldiklerini belirterek, “Üretenler, emekçiler için geliyoruz. 6 milyon işsizimize iş yaratmak, 16 milyon yoksulumuza umut olmak için geliyoruz. KHK’larla haksız şekilde işlerinden atılan memurlar için geliyoruz.

Bizler biliyoruz ki; 24 Haziran günü halkın bu haklı çabası zafere ve bayrama dönüşecektir” şeklinde konuştu.

CHP Çorum Milletvekili ve 1. Sıra Adayı Tufan Köse de, AK Parti ve MHP’nin çıkardıkları ittifak yasasının kendi ayaklarına dolandığını belirterek, “Devlet Bahçeli’ye teşekkür etmek lazım. Her ne saikle olursa olsun, çıkardığı erken seçimle bize bu zalim iktidardan kurtulma fırsatı verdi. İnanıyorum ki, 24 Haziran’da bu iktidardan kurtulacağız” şeklinde konuştu.

22 Nisan’da YSK tarafından İYİ Parti’nin seçime girmesinin engelleneceğinin öğrenilmesi üzerine gerçekleşen 15 vekil olayı hakkında da açıklamalarda bulunan Köse, “Bir de ittifak yasası çıkardılar. AK Parti ile MHP bir ittifak kuracak. Ama CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve diğer partiler ittifak kuramayacaktı. Bütün hesapları buna dönüktü. Ve bu oyun bozuldu. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener ve Sayın Karamollaoğlu bir araya gelerek, Millet İttifakı’nı kurarak, onların hesabını alt üst etti. Ve 24 Haziran’da da 16 yıllık iktidara son vereceğiz. İnanıyorum ki, partimizin adayı Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olacak, Millet İttifakı da Meclis’te çoğunluğu alacaktır” dedi.

Çorum’da ikinci bir vekil çıkarma fırsatı yakaladıklarına dikkat çeken Köse, “24 Haziran’da sandığa gidecek bir oyumuzu CHP’ye bir oyumuza da Muharrem İnce’ye vereceğiz. Bizim başka partilere verecek emanet oyumuz yok. Biz buradan 2 milletvekili ile gideceğiz. Meclis’te de ittifakımız çoğunluğu alacak ve Cumhurbaşkanımız Muharrem İnce ile bu memleketi yönetecek kadroların içerisinde yer alacağız inşallah. Her şeyden önce 24 Haziran’da sandığa gideceğiz. Ve en azından öğleden sonra oy kullandığımız sandığa giderek, oylarımıza sahip çıkacağız. Bu seçim, Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimidir. Sandıklara hep beraber sahip çıkacağız. Çaldırmayacağız, kimse çalınacağının hesabını yapmasın, bu dönem öyle değil. Millet İttifakı bir sinerji yarattı. 24 Haziran akşamı, Çorum’dan 2 milletvekili, Millet İttifakı Meclis’te birinci, Muharrem İnce de birinci turda 81 milyonun Cumhurbaşkanı olacağına inanıyorum. Ve biz her şeyden önce insanca ve hakça paylaşan bir düzen istiyoruz. Yani rantiyecilere sahip çıkan, yandaşlarına sahip çıkan iktidara son vermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Miting konuşmaların ardından halaylar çekilmesi ve kına gecesi ekibinin gösterisi ile son buldu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim