Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇESİAD), görkemli kahvaltılarına bir yenisini daha ekledi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul'da Nevazen Restoran’da bir araya gelen davetliler arasında çok sayıda siyasetçi, iş adamı, bürokrat ve sanat camiasından tanınmış simaların yanı sıra bursiyer öğrenciler yer aldı.

CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse ve ÇESİAD kurucu üyelerinden aynı zamanda Yağmaksan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yağlı da kahvaltı buluşmasına iştirak etti.

Kahvaltının ardından hemşehrimiz Erol Kurt’un sahibi olduğu yeni fabrikası İstanbul Silah ve Savunma Sanayi’nin açılışı yapıldı. Açılış töreninde davetlilere seslenen ÇESİAD Başkanı Mehmet Karaca, sanayicilerin yakaladığı başarıyı Çorumlu siyasetçilerin yakalayamadığını söyledi.

ÇESİAD Başkanı Karaca, hemşehrimiz Erol Kurt’un sahibi olduğu İstanbul Silah Fabrikası’nın açılışında Çorum sanayinin devletten destek almadan büyüdüğünü ve dışarıya göç eden Çorumluların artık işveren konumuna geldiğini vurguladı. Karaca konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Çorum nüfusuna baktığımız zaman Türkiye’nin birçok iline dağınık vaziyette göç vermiştir. Bunlardan birisi de İstanbul’dur. Çorumlular ilk geldiği yıllarda en ağır işlerde veya geri hizmette çalışıyorlardı. Ama atık Çorumlular hatırı sayılır şekilde işveren konumundalar. Ekonomiye ve istihdama katkı sağlıyorlar. Altını çizerek ifade etmek istiyorum ki, bizim sanayici ve işadamlarımız başka bölgelerin insanları gibi sırtını iktidara kamuya ya da devlete dayamıyor. Bizim hemşehrilerimiz kendi tırnakları ile sadece çalışarak bir yere gelmişlerdir. Çorum dendiğinde akla leblebi geliyor. Ama Çorum şu an demirden leblebi yapar konuma geldi.

2015 TÜİK verilerine göre ihracat hacmimiz 400 milyon dolar, ithalat ise 272 milyon dolar. Dünyanın 145 ülkesine ihracat yapıyor. Başka illere, ülkelere anahtar teslim fabrika yapan sanayicilerimiz var. Çorum sanayi konusunda ‘Anadolu Kaplanları’ olarak tabir edilen en dinamik kentlerden biridir. Şeker fabrikası dışındaki bütün kuruluşlar özel sektöre ait. Çorum'un havaalanı yok, demiryolu yok buna rağmen Samsun gibi bir şehirle rekabet halindeyiz. Türkiye’de işsizlik oranı %15 iken, Çorum’da %5’lerdedir. Dolayısıyla sanayici ve işadamlarımızla ne kadar övünsek azdır. İnşallah aynı başarıyı siyasetçilerimizde de görürüz.

Biz ÇESİAD olarak, İstanbul gibi mega bir kentte sizlerin sayesinde güçlenerek yolumuza devam edeceğiz. Yönetilen değil artık yöneten Çorumlular olmalıyız. Başı dik, alnı açık şekilde temsil edilmeliyiz. Çorumlular olarak gücün ve nüfusun başkalarına yaranmakta değil tam tersine birlik ve beraberlikte olacağını düşünmekteyiz. Çorum mümbit yani verimli toprakları olan bir ilimiz. Bu topraklar, tarıma katkı sağlıyor, sanayiye katkı sağlıyor, en önemlisi memlekete insan üretiyor. Bizim memleketimizden militan çıkmaz. Hele ki vatan haini hiç çıkmaz. Çorumlular, devletinin milletinin ve bayrağının yanındadır. Bu sebeple hemşehrilerimizi her alanda destekliyoruz. Özellikle okuyan gençlerimize sahip çıkmak ülkemize ve memleketimize insan kazandırmak en büyük gayemizdir. Her ne makam ve mevkide olursak olalım şu gök kubbe altında hoş bir seda bırakabiliyorsak ne mutlu bizlere. Hayra vesile olmak kadar güzel bir şey yoktur diye düşünüyorum.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim