Hitit 19 Küçük Sanayi Sitesi (KSS) Yapı Kooperatifi tarafından Çorum Belediyesi’nin destekleri ile Çorum Sanayi Sitesi’ne yapılan 450 dükkânda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl KSS’yi Ankara Yolu’na bağlayan 1700 metre uzunluğundaki Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nin genişliğini 10 metreden 35 metreye çıkardıklarını ve yolu hizmete sunduklarını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, şimdi de yeni dükkânların iç kısımlarında kalan yolların çalışmalarına başladıklarını kaydetti. Altyapısı tamamlanan bölgelerde mekanik serim çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Külcü, havaların ısınmasıyla birlikte de sıcak asfalt çalışmasına başlayacaklarının altını çizdi.

Şehrin önünü tıkayan Aşağı Sanayi bölgesinin taşınmasının Çorum açısından tarihi öneme sahip olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Esnafımızın işyeri sahibi olması için esnafımızla işbirliği yaptık. Daha önceden 162 dükkânın yapımı tamamlayıp esnafımıza teslim etmiştik. Yapım aşamasındaki 450 dükkânın tamamlanmasında da işin sonuna geldik.” dedi.

“ÇORUM ÖRNEK BİR ÇALIŞMAYA DAHA İMZA ATTI”

 “Ülkemiz hızla gelişiyor. Bu gelişimden Çorum’un da yeteri kadar payını alması için gerekli çalışmaları yapmamız gerekiyor” diyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Kaybeden şehrimiz ve biz oluruz. Buna kimsenin hakkı yok. Şehrin ortak geleceği için harekete geçtiğimiz ve bu çalışmamıza devletimiz de almış olduğu yeni kararlarla destek vermektedir. Devletimizin yeni uygulamaya koyduğu şehir içerisindeki yapı ve trafik yoğunluğuna çözüm için kent içinde sıkışmış, sanayiciler de daha yeni ve ferah dükkânlarda iş yapma fırsatı bulacağı sanayi sitelerini şehir dışına taşımak için çalışma başlattı. Biz bunu daha önceden başlatarak örnek bir çalışmaya da imza atmış olduk. Dayanışma duygusuyla, birlik ve beraberlik içinde bugünlere ulaştık. Rabbim, hayırlısıyla dükkânlarınızın anahtarlarını elinize almayı, yeni işyerlerinize taşınmayı ve hayırlı kazançlar elde etmeyi nasip etsin.” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim