Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) Yönetim Kurulu, Genel Merkez’deki toplantısında, Ekim ayında torba yasa olarak çıkması muhtemel “Üretim Reform Paketi” taslağı üzerinde çalışma yaptı.
Toplantıda, tüm OSB’leri ve sanayicileri ilgilendiren konular görüşülerek, yasada yer alması öngörülen maddeler belirlenmeye çalışıldı. Bu kapsamda, sanayi sicil kanunu, OSB’lerde yatırım sonrası 5 yıl emlak vergisi muaf iyeti ve emlak vergi indirimi, hazine ve kurumlara ait taşınmazların devri, imar ve yatırım alanları gibi konular değerlendirildi.
OSBÜK Yönetim Kurulu üyeleri, daha sonra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü ziyaret ederek OSB’lerin sorunlarını paylaştılar.
Bakan Özlü, üretim ve istihdamın artırılması noktasında Bakanlık olarak sanayicinin önünü açma çabasında olduklarını belirterek, yatırım, üretim ve ihracata katkı sağlama adına “Üretim Reform Paaketi” hazırladıklarını vurguladı.
OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi, Çorumlu sanayici Mustafa Yağlı, konuya ilişkin bilgi verirken, Bakan’ın, TBMM İdare Amiri, Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun Çorum davetini en kısa zamanda gerçekleştireceğini söylediğini de ifade etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim