Firmalar cihazların kartlarında meydana gelen arızalar nedeniyle kartları yenisiyle değiştirmek için hem yüksek miktarda ücret öderken hem de elektronik kartların bulunmadığı durumlarda günlerce bunların gelmesini bekledikleri için zarar da ediyor. Firmaların sorununu gidermek için faaliyet gösteren SD Elekronik sahibi Serkan Dinçer, zarar gören elektronik devreleri onararak firmalara büyük oranda katkı sağlıyor.

Lüleburgaz Elektrik Üretim Santrali otomasyon sistemlerinin onarımını yaptığını ve buradan emekli olduğunu belirten Serkan Dinçer, daha önce elektrik santralindeki elektronik devrelerin tamirini yaptığını buradan emekli olduktan sonra da işyerini açtığını belirtti. Tüm elektronik cihazların tamiri ve arıza tespiti, fabrikalardaki endüstriyel sistemlerde arıza bulma ve onarım, transmitter, indicator, Yazıcı, Sıcaklık elemanları, sensör testleri, Oto elektronik kartları, Kombi, klima ve çamaşır makinesi kartlarının tamirini yaptığını ifade eden Dinçer, “Yaşadığımız çağda en hızlı ilerleme kaydeden şüphesiz elektronik teknolojisidir. Sistemlerin elektronik kumandalı ve oldukça kompleks hale gelmesi; sistemlerde oluşan arızaların çözümünde de daha büyük sıkıntıların yaşanmasını ortaya çıkardı. Bu arızaların giderilmesi için bozulan sistem ve kartın , üreticiler tarafından değiştirilmesi yolu oldukça pahalıya malolmakta. Bu nedenle arıza çözümlemelerinde bir sektör oluştu. Bende şimdiye kadar olan tecrübelerim ve almış olduğum eğitimlerime dayanarak yaşadığım ve büyüdüğüm Çorum’da bu açığı görerek bu sektörde yer almak istedim.

Ülkemiz ekonomik yapı olarak binlerce dolarlık bir kartı çöpe atıp doğrudan sağlamını kullanarak problemi çözmek şeklinde bir yapıya hazır değildir. Bu durum; ayrıca ciddi bir döviz kaybına sebep olmaktadır. İş-üretim ve zaman kaybını da buna eklersek bu sektörün önemini daha iyi anlayabiliriz. Bu konuda sizlerin talepleri doğrultusunda laboratuvarımı geliştirme çabasındayım” dedi. Serkan Dinçer, Çepni Mah. Hayat Sok. No: 3 / D adresinde bulunan işyerinde kurduğu elektronik laboratuarında çalışmalarını devam ettirdiğini kendisine ulaşmak isteyenlerin de 0553 502 87 05 nolu telefondan ulaşabileceklerini ifade etti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim