Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, tüm sanayici ve işadamlarına işbirliği çağrısında bulundu.

Teknokent Bilgilendirme Toplantısı Hitit Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Tüm sanayici ve iş adamlarına çağrıda bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, Teknokent hakkında bilgi paylaşımında bulunarak “Üniversite-sanayi iş birliği için biz içerisinde en gelişmiş profesyonel cihazların yer aldığı bir HÜBTUAM’da bir laboratuvar oluşturduk. Bunun ötesinde çok ciddi bir akademik güce, Teknokent’imize, bu işlerde uzman bir yönetime sahibiz” diye konuştu.

Bir sanayi şehri olan Çorum’da katma değeri yüksek, nitelikli Ar-Ge faaliyetlerini hayata geçirme noktasında Teknokent’in büyük önem arz ettiğini dile getiren Alkan, Çorum ve ülke sanayisine büyük katkılar sağlayacak Teknokent’te yerlerini almaları için iş dünyasına davetini yineledi.

Sanayi, endüstri, kamu kurum/ kuruluşları ve her türlü toplumsal paydaşlarla yapılan “BAP 19005-Üniversite Sektör İş Birliği Projesi” hakkında da bilgi paylaşımında bulunan Rektör Alkan, 19005-Üniversite Sektör İş Birliği Projesi kapsamında projenin maliyeti olduğu takdirde üniversite olarak bütün imkânları kullanmaya ek olarak proje desteği de verdiklerinin altını çizerek “Yeter ki beraber omuz omuza çalışma yapalım. Üniversitemiz artık sözde değil, gerçek anlamda kapılarını zaten açmıştı. Artık somut projeler yapmak üzere tüm sanayici ve iş adamlarımızı Teknokent’imize bekliyoruz.” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim