Sık sık yangın vakalarının yaşandığı sanayi bölgesinde acilen itfaiye birimi kurulması isteniyor.

Çorum Sanayi Sitesi’nde hurdalık olarak kullanılan alanda çıkan yangın sonucu çok sayıda malzeme yandı.

CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, yangının yaşandığı bölgede incelemelerde bulunarak hem bilgi aldı, hem de esnafa geçmiş olsun dileklerini iletti.

İlk olarak; Tasfiye Halinde S.S. Çorum Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hıdır Balaban’ı ziyaret ederek bir süre görüşen Tahtasız, esnafın talepleri hakkında bilgi aldı.

Kooperatif Başkanı Hıdır Balaban, sanayi sitesinde sık sık yangın olaylarının yaşandığını ifade ederek, yangınların maddi ve manevi olarak mağduriyete sebep olduğunu bildirdi. İtfaiye araçlarının yangın mahalline en az 20 dakikada gelebildiğini, yangınlara geç müdahale edildiğini, bunun da karşılaşan zararı büyüttüğünü anlatan Balaban, Çorum Sanayi Sitesi’ne itfaiye birimi kurulmasının artık kaçınılmaz bir zorunluluk haline geldiğini söyledi.

Balaban, bu bölgeye kurulacak bir itfaiye biriminin; Mimar Sinan Mahallesi, Beytepe, Yenikent, Galericiler Sitesi, Toptancı Hali, Ankara yolu üzerinde bulunan alışveriş merkezleri ve diğer firmalar, Organize Sanayi Bölgesi, Yaydiğin Köyü, Karacaköy, Ortaköy ve Cemilbey güzergâhında bulunan köylere hizmet verebileceğini vurguladı.

Balaban ayrıca sanayi sitesine noter kurulmasını isteyerek, ticari faaliyetin yoğun olduğu bu bölgeye kurulacak bir noterin esnaf ve sanatkara büyük fayda sağlayacağına dikkati çekti.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız ise Çorum Sanayi Sitesi ile birlikte Ahi Evran ve Zanaatkârlar Yapı Kooperatiflerinin de bu bölgede faaliyet göstereceğini, Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte geniş bir alanın üretim ve sanayi bölgesi olarak Çorum’a hizmet ettiğini, olası yangın vakalarına anında müdahale edilmesi için bölgeye itfaiye birimi kurulmasının zorunluluk haline geldiğini açıkladı.

Belediye Meclisi Grubu ile birlikte olayın takipçisi olacaklarını, konuyu belediye meclisinde gündeme getireceklerini bildiren Tahtasız, Çorum Sanayi Sitesi’ne itfaiye birimi kurulması için gereken tüm çabayı göstereceklerinin altını çizdi.

Hurdalıkta çıkan yangın nedeniyle olay mahallinde incelemeler yapan Tahtasız, Kooperatif Başkanı Hıdır Balaban’dan yangın hakkında bilgiler alarak, taleplerini dinledi.

Tahtasız’a ziyaret ve incelemeleri sırasında; CHP Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz ile bazı parti yöneticileri de eşlik etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim